Az esztétikusabb városképért

A napokban elkészült városunk ékkövének, a Nagyboldogasszony Főtemplom homlokzatának a galambvédelme, így remélhetőleg a galambok okozta kellemetlenségek is mihamarabb megszűnnek.

Lányi László, a Városüzemeltetési Iroda vezetője lapunknak elmondta, hogy Jászberény Városi Önkormányzat idén két épület esetében finanszírozta galambvédelmi eszközök telepítését. Az egyenként 1.300.000 forint értékű beruházást a napokban fejezték be a kivitelezők a Nagyboldogasszony Főtemplom és a felújított Városi Bíróság homlokzatán. A galambok közkedvelt pihenőhelyén, az ódon épületek párkányaira tüskés galambriasztókat szereltek fel, míg a szoborfülkék elé madárhálót feszítettek ki.

A főtemplom esetében feltehetően a szemközti épületben fészkelő madarak kedvelt nappali tartózkodási helyei az épület párkányai, szobrai a járókelők és a szentmisére, szertartásra igyekvők legnagyobb bosszúságára. Eddig söpréssel igyekeztek tenni a madárpiszok ellen, de ez nem lehet végleges megoldás a folyton termelődő ürülékkel szemben. Remélhetőleg a tüskék és madárhálók elveszik majd a madarak kedvét a párkányokon való tanyázástól, és esztétikusabb városkép tárul az itt élők, és az ide érkező vendégek elé.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?