Karneváli hangulat a táncgálán

Látványos táncshow-val örvendeztették meg a Szabadtéri Színpad nézőit városunk táncos lábú fiataljai a XXIII. Társastánc Gálán, ahol felléptek a Dance Fitness SE növendékei és a Walc Entertainment Latin Dance Group három profi táncosa is.

Idén is színpompás, elbűvölő július végi szombat estét tölthettünk el a társastánc gálán, ahol a szigorú standard táncoktól a vérpezsdítő, latin koreográfiákon át a laza hipp-hoppig számos műfajban mutatták meg tehetségüket városunk fiataljai.

Műsorkezdésre csaknem megtelt a Szabadtéri Színpad középső lelátója büszke szülőkkel, családtagokkal, tánckedvelő közönséggel. A szép számú közönséget Molnár Anna főszervező, a Lehel Melody TSE elnöke köszöntötte immár 23. alkalommal egyesületük nyári társastánc gáláján. Könnyeivel küszködve, de annál derűsebben és az őt jellemző kedvességgel emlékezett vissza az elmúlt 48 évre, mióta táncegyesületüket megalapították. Hálás szívvel mondott köszönetet az eddigi elismerésekért, köztük a várostól kapott Sipos Orbán-díjért.

A táncgálát a legkisebbekkel, az egyesület utánpótlás csoportjának polka formációjával nyitották meg, akik fiatal koruk ellenére bátran léptek színpadra. S ha még nem is volt minden lépésük a helyén, a tánc öröme minden növendéket átjárt, és lelkesedéssel töltött el. Amíg a tánctéren megelevenedett a csehek nemzeti tánca, a nézőtéren számos szülő ragadott multimédiás eszközt a pillanat megörökítésére.

A Lehel Melody TSE táncosai igen összeszokott csapatot alkotnak, az általuk bemutatott koreográfiák jó részét már láthatta tőlük a jászberényi közönség. Azért újdonságok is akadtak, hiszen a Szolnoki Szimfonikus Zenekar hangversenyére két előadással is készültek: a Kék Duna keringőre és a Tere-fere polkára, de Elvis Presley melódiáira is igen technikás standard mixet mutattak be. Amíg az első részben főként standard táncokat láthattunk tőlük, sötétedés után a forró, latin táncoké lett a főszerep.

A műsorfolyamban másodikként fellépő vendégegyüttes, a Dance Fitness SE díjnyertes ifjúsági és felnőtt csoportja mutatta be hegedűszóra hangszerelt látványos tornagyakorlatát. Az est folyamán a sportegyesület hajlékony táncosai még több műsorszámmal is színesítették a programot, ízelítőt adva az általuk képviselt mozgásformákból, mint például a hipp-hopp vagy az aerobik.

Már hagyomány, hogy a tánciskolás növendékekkel hivatásos táncosok is meghívást kapnak a táncgálára, példát mutatva a fiataloknak, hogy a kitartás és kemény munka meghozza gyümölcsét. Ezúttal a Walc Entertainment Latin Dance Group három párja volt az est sztárvendége, akik kivételes produkciókkal kápráztatták el a nagyérdeműt. A sármos férfiak és a dekoratív hölgyek igazi karibi hangulatot varázsoltak a jászberényi nyárba, teli csillogással, színes rojtokkal és önfeledt vidámsággal.

Fotó: jasznaplo.hu

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?