Új fitneszpark az Érparton

Múlt csütörtökön birtokba vehették az új Batthyány utcai fitneszparkot, ahol egyszerre közel húszan mozoghatnak a 11 sporteszközön.

Szatmári Anikó, a 7. számú választókörzet képviselője lapunknak elmondta, hogy a lakók régi vágya teljesült a kültéri fitneszpark létrehozásával, melyet képviselői keretéből, mintegy 4,6 millió forintból létesítettek. Az ingyenesen használható sporteszközök igen népszerűek voltak az elmúlt hétvégén úgy az idősebbek, mint a fiatalabbak körében. A családok kedvelt helye lehet, hiszen amíg a kicsik a játszótéren játszanak, addig szüleik tőlük alig egy karnyújtásnyira mozgással tehetnek egészségükért. Nem mellesleg ezzel példát mutatnak a felnövő generációnak.

A tizenegy játékelem közül kilenc gép, kettő pedig nyújtó. Van, amelyen ketten, vagy akár hárman is mozoghatnak egyszerre. Szatmári Anikó elmondása szerint a sportpark nemcsak a mozgás lehetőségét nyújtja, de a közösségépítés új helyszínévé is válhat. Hamarosan tájékoztató táblák is jelzik majd, hogy melyik játékelem, mely izomcsoportokat mozgatja meg. Ősszel facsemetéket is telepítenek, hogy idővel majd hűs árnyákot adjanak a sportolóknak.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?