Teljes a női röplabda keret

A női röplabda NB I-ben ugyan csak ősszel kezdődik a küzdelemsorozat, de a klubvezetők javában szervezik a csapataik összetételét. Természetesen így van ez a Jászberényi RK-nál is.

Az már korábban napvilágot látott, hogy a tavaszi keretből az idegenlégiósok mind a négyen, a magyar játékosok közül pedig néhányan eligazoltak Jászberényből. Oszvald Nándortól a JRK elnökétől arról érdeklődtünk, hogy mi újság a klub háza táján, kialakult-e már a játékos-állomány.

– Az elmúlt hetek igen mozgalmasok voltak számunkra, de elmondhatom, hogy szinte teljesen kialakult a felnőtt csapat kerete. Nagy öröm, hogy Pintér Andrea továbbra is a klubnál marad, valamint Lékó Lilla is rendelkezésünkre áll. Továbbá sikerült leigazolnunk Miklai Zsanettet az Újpest csapatából, akiről elmondható, hogy a magyar mezőny egyik meghatározó játékosa. Gulyás Vivien pedig visszajött hozzánk Zalaegerszegről. A röplabda keret további játékosai: Bertók Bettina, Blázsovics Dorka, Bleicher Nóra, Borsos Lili, Faragó Fanni, Halla Petra, Schmidt Anna, Turi Inez. Terveinknek megfelelően két idegenlégiós is erősíti majd csapatunkat. Alina Adamenya személyében fehérorosz feladó érkezik hozzánk. A 27 éves, 180 cm magas röplabdázó, Fehérorosz Kupa-ezüstérem tulajdonosa, a belorusz Kommunalnik Mogilev csapatával pedig Balti Liga-győzelmet könyvelhetett el. Legutóbb a finn Oriveden Ponnistus együttesével szerzett bajnoki bronzérmet. A másik játékos Jana Sevcsuk, orosz származású 23 éves, 180 cm magas, négyes ütőként ismert. Az orosz első osztályon kívül ő is játszott Finnországban és Portugáliában is.

Augusztus első hetében kezdjük meg a felkészülést Deme Gábor vezetőedző és Makai Péter másodedző vezetésével. Mivel a női válogatott EB szereplése miatt október közepén kezdődik a bajnokság, szeptemberben meghívásos tornát rendezünk Jászberényben, ahová terveink szerint két külföldi csapatot is meghívunk. – nyilat-kozta a JRK elnöke.

A 2017/2018-as idény versenykiírása alapján a jelenlegi 12 NB I-es csapat az első körben két hatos csoportban küzd meg egymással. A csoportok első három helyezettjei alkotják a majdani Szuperliga mezőnyét, de az alapszakasz eredményeit nem viszik magukkal. Az I. csoport: BRSE, Jászberény, UTE, Gödöllő, Budaörs, Szombathely. A II. csoportot pedig a VASAS ÓBUDA, Nyíregyháza, MTK, Kaposvár, TFSE és Palota együttese alkotja.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?