Fergeteges utazás a musicalek világába

Minden várakozást felülmúlt a múlt csütörtök esti Sing Sing Sing zenés produkció, melyben a hazai és a nemzetközi musical-irodalom legnagyobb slágerei csendültek fel. A neves művészek mellett az igényes jelmezek, a látványos táncbetétek és a remek összhang osztatlan sikert arattak a közönség körében.

A musicalshow már évek óta járja az országot és időközben sok-sok művész neve forrt össze az előadással. Az est sztárvendégei ezúttal Buch Tibor és Füredi Nikolett voltak a székesfehérvári színházból, akikhez Savanyu Gergely is csatlakozott, mint szórakoztató műsorvezető. A műfajok közti lavírozásban ő volt a nézők segítségére, a Broadway-t és Veronát is érintő utazás során.

A műsort a csillogó ruhába öltözött színházi táncosok swing fellépése nyitotta, ami nagyszerű felvezetése volt az amerikai és francia zenés színház klasszikus darabjainak. Őket követte a két hölgy előadó, a már korábban városunkban koncertet adó bájos Stéphanie Schlesser és Füredi Nikolett egy igazán erőteljes, kétnyelvű Rómeó és Júlia duettel. A tehetséges francia színésznő éppen szabadságát töltötte hazánkban 2015-ben, amikor is nézőként ellátogatott a Sing Sing Sing egyik bemutatójára. Szakál Attila rendező kapott is az alkalmon és felkérte Stéphanie-t, hogy egy dal erejéig csatlakozzon a társulathoz. A dalból aztán fellépések sorozata lett, melynek hála a Fertőrákosi Barlangszínházban megrendezett Aida című musicalben is láthatjuk a művésznőt az est másik előadójával, Vastag Tamással a főszerepben.

Shakespeare drámai szerelmi történetét követően Párizsba csöppentünk, azon belül is a Moulin Rouge színfalai közé, ahol a pörgős kán-kán során teljesen elszabadultak a lábak és az érzelmek. Vastag Tamás és Stéphanie előadásában hallhattuk az ikonikussá vált lírai Your Song dalt, majd miután megidéztük Marilyn Monroe alakját, ugrottunk is tovább Spanyolországba Don Quijoteként harcolni a szélmalmokkal. A számos helyszínváltás után az időben is utaztunk, egészen 1482-be a Notre-Dame Székesegyházhoz, ahol elhangzott a magasztos Katedrális című szerzemény és Esmeralda Oscar-díjra jelölt betétdala is.

A stílusok közötti szünetekben többek között olyan információkat tudhattunk meg, minthogy a Broadway-en annyi pénzt költenek el egyetlen musical darabra, hogy abból itthon egy egész éven át tudnánk finanszírozni a teljes színházi életet. Mire besötétedett, állva tapsolt a közönség és a Neoton Família nagysikerű slágereire már a bogarak is szép számmal összegyűltek. A táncosok felkérték a közönséget, a fotós fényképezőgépének Vastag Csaba által lába kélt, a színészek pedig az első sor székeire állva énekelték a Holnap hajnalig refrénjét. Az est kiemelkedő alakjának a mókamester szerepében önmagát alakító Vastag Csaba számított, aki ha nem a mikrofont pörgette a levegőben, akkor a zömében hölgyekből álló közönséget kergette őrületbe táncmozdulataival. Az igazán felszabadultra sikeredett finálét a Grease musical közismert dallamai és a Vastag testvérek ráadás duettje zárta.

Szerző: Kazsimér Nóra
Fotó: Szalai György

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?