Energetikai beruházás

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal több mint 172 millió forintból korszerűsített két épületét városunkban. A Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (Kehop) megvalósult beruházások eredményeként az épületek működtetésében éves szinten 4,7 millió forintos megtakarítás várható.

Kormányzati források szerint országosan a Kehopban csaknem 25 milliárd forintból 330 épület, az összes, mintegy 1500 kormányhivatali épület egyötöde újul meg. Az elmúlt egy évben a 330 beruházás egyharmada, 110 el is készült. A korábbi, Környezeti és energia operatív programban (Keop) 114 kormányhivatali épület újult meg több mint 16 milliárd forintból.
Pócs János, a Jászság fideszes országgyűlési képviselője elmondta: az elmúlt 3-4 évben csaknem 80 milliárd forint fejlesztés érkezett a Jászságba.

A fejlesztéssel javultak az épületek hőtechnikai adottságai, korszerűbb lett a fűtési és használati melegvíz-rendszer. A beruházás a környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését segíti elő, amellyel az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenthetők.

Kállai Mária kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője tájékoztatása szerint a Kehopban megyei szinten 1,2 milliárd forintból korszerűsödnek a kormányhivatal középületei. A programban öt településen tíz helyszínen végeznek korszerűsítést. Az ingatlanok közül négy Szolnokon, kettő Jászberényben, kettő Törökszentmiklóson, egy Kunszentmártonban egy pedig Tiszafüreden található. Hozzátette, a Keopban korábban 617 millió forint támogatásból a hivatal hat épületének energiahatékonysági fejlesztése valósult meg.

A tíz megyei helyszínen a beruházásokban megvalósul a teljes homlokzati hőszigetelés, nemesvakolatot készítenek, megtörténik a nyílászárók cseréje, a fűtés- és elektromos hálózat felújítása, egyes épületekben például geotermikus berendezéseket telepítenek. A két most átadott épület kivitelezője a jászberényi Pócs és Társa Kft. volt.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?