Tour de Hongrie

A legnagyobb magyar kerékpáros körversenynek ismét fontos állomása lesz Jászberény. Július 2-án vasárnap a verseny ötödik szakaszán a mezőny városunkból rajtol. Ez egyben a viadal záró etapja is lesz.

A 38. Tour de Hongrie az Europe Tour sorozatba tartozó UCI 2.2 kategóriás nemzetközi verseny június 27-én, Szombathelyen rajtolt. A hatnapos megmérettetés során 20 csapat 120 versenyzője – köztük a legjobb magyar kerekesek – 750+1 kilométert tesznek meg Magyarország különböző tájegységein, és július 2-án érkeznek Budapestre a célba, a Hősök terére.

Jászberény sikeres pályázat nyomán a végső rajthelyszín lesz, így látványos esemény tanúi lehetnek a város lakói és a kerékpár sportok iránt érdeklődők. A csapatok várhatóan délben érkeznek, a Lehel Vezér térre és foglalják el színes depóikat, ahol találkozni, ismerkedni lehet velük. Lesz szelfi fal, amely előtt nyeregbe szállva a profi kerekesek előtt tekerhet bárki egy fénykép erejéig. Egyedi, Tour-os emléktárgyak, csapatrelikviák vásárolhatók az ajándék shopban.

Olasz kerékpármárka legkiválóbb darabjait is láthatjuk kiállítva, illetve első világháborúban használt, katonailag felszerelt kerékpárra is rácsodálkozhatunk.

A hivatalos csapatbemutató és aláírási ceremónia a Városháza előtt felállított sátor alatt zajlik majd 13.30 és 14.30 között. Ezt megelőzően és folyamatosan részese is lehet a közönség kerékpáros ügyességi bemutatónak, triál shownak, versenghet defektjavításban. A lassú rajt a város széléig 14.45-kor indul a Szentháromság tér – Rákóczi út – Hatvani út útvonalon, és csak onnét megy élesben a verseny.

Ahhoz, hogy a nem mindennapi viadal igazán sikeres és népszerű legyen, kérik a városlakók, a környékén élők türelmét és megértését, hiszen a verseny idejére változik a város közlekedési rendje és a főtér vasárnap estig le lesz zárva.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?