Átadó az intenzív osztályon

A Szent Erzsébet Kórház életében szép múltra tekint vissza a jászberényi vállalkozók önzetlen felajánlása, mellyel évről évre könnyebbé teszik a betegek lábadozását. Múlt hét csütörtökön a Szikra és a Darázs család jóvoltából felújított kórházi ágyakkal gazdagodott az intenzív osztály.

A jászberényi kórházban egyre többször nyílik alkalom örülni hasonló gáláns felajánlásoknak, korszerűsítéseknek. Két hete a gyermekosztály teljes felújításáról írtunk, a múlt héten pedig az aneszteziológiai osztály ágyainak átadójára került sor.

Az önkormányzat képviselőit, a kórház dolgozóit és a megjelent vendégeket dr. Sinkó-Káli Róbert, a kórház főigazgatója köszöntötte. Nyitóbeszédében utalt az elmúlt évek beruházásaira, a pályázati támogatásokra, melyek folyamatosan lehetővé teszik az intézmény eszközparkjának modernizációját, és az egészségügyi ellátás javítását. Kiemelte, hogy úgyszintén fontos a helyi vállalkozók társadalmi szerepvállalása, mellyel sokat tesznek a közjóért, az egészségügy fejlődéséért. –Az új ágyak nagyban segítik a szakmai munkát, valamint biztosítják a betegek kényelmét – mondta a főigazgató, majd köszönetet mondott a felajánló vállalkozóknak és elismerő emléklapokat adott át részükre.

Az átadó alkalmat teremtett az új osztályvezető főorvos bemutatására. Dr. Ócsai Antal jó alapot teremtve, több évtizedes kitartó munka után átadta helyét a korábbi osztályvezető főorvos helyettes, Dr. Dalmadi Adrienne számára. Pócs János országgyűlési képviselő méltatta dr. Ócsai Antal munkásságát, majd hálás szívvel mondott köszönetet a jótékony adakozóknak. – Amikor a vállalkozók a megtermelt bevételből társadalmi célokra adakoznak, az mindig főhajtást és tiszteletet érdemel. Ma a betegek gyógyulásáért, azért, hogy szeretteink egy héttel, hónappal vagy egy évvel tovább közöttünk maradjanak, nemcsak az egészségügynek, hanem a vállalkozóknak is köszönettel tartozunk – zárta beszédét a Jászság országgyűlési képviselője.

Szikra István, a Scintilla Kft. ügyvezetője emlékezett Fülöp Béla vállalkozóra, aki útjára indította a kórházat érintő jótékonysági sorozatot. Az ő példáját mára számos vállalkozó követte, ezzel teremtve nagyvonalú tradíciót. A Szikra és a Darázs család számára nem volt kérdés a jótékonykodás, úgy érzik kötelességük adakozni. Szikra István elmondta, hogy Dalmadi Adrienne javaslatára történt a beruházás, aki nyitott szemmel jár, és észreveszi az intézmény hiányosságait is.

Végül az örömteli átadó gratulációkkal, kötetlen beszélgetéssel és a finom reggeli elfogyasztásával zárult.

Kiforgatott szavak
A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház a korábbi adományozó ünnepségén elmondott szavaimmal ellentétben, különböző hírcsatornák (akik jelen sem voltak, illetve nem nyilatkoztam nekik) mondandómat kiforgatták, és általa rémhírt generáltak.
A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház folyamatosan eleget tesz feladatának: minden osztálya és szakrendelője működik, a betegeket fogadja és ellátja. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban 2015 végén több, mint egy milliárd forintos beruházás valósult meg, és azóta is több, mint kettőszáz millió forint értékben elnyert gép-műszer beszerzést érintő pályázati támogatások közbeszerzési eljárásai vannak folyamatban.
Az egészségügyi ellátás – amely kifejezetten a bizalmon alapuló szolgáltatás – rémhírekkel, valótlan állításokkal történő megzavarása elítélendő, nem a jobbítás irányába mutató, a betegek bizalmának megingatása egyben félelemkeltő.
Dr Sinkó-Káli Róbert
mb főigazgató
Jászberényi Szent Erzsébet kórház

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?