Új vezető az Electrolux jászberényi gyárának élén

Hevér Jánost nevezték ki a jászberényi Hűtőszekrény- és Fagyasztóládagyár élére június 19-étől, tájékoztatta lapunkat az Electrolux Lehel Kft., a svéd Electrolux világvezető háztartási készülékgyártó cég hazai leányvállalata.

Az új vezető feladatait Kövér András megbízott gyárigazgatótól veszi át, aki június 19-ei hatállyal az európai hűtőszekrénygyárak szektor szintű kontrolling feladatokért kinevezett új felelős vezetője, megtartva a Hűtőgépgyár- és Fagyasztóládagyár kontrolling vezetői pozícióját.

Hevér János a veszprémi Pannon Egyetem Mérnöki Karán szerzett villamosmérnök diplomát robotika és digitalizáció szakirányon. Széles szakmai és gyakorlati tapasztalattal rendelkező vezetőként érkezik az Electroluxhoz az autóipari alkatrészgyártó Faurecia cégtől. Pályafutását a szombathelyi Philips Monitors Kft.-nél kezdte, majd 1998 és 2012 között az amerikai Flextronics International Kft.-nél látott el mérnöki és vezetői feladatokat. 2010-től a cég ukrajnai gyárának volt az igazgatója, 2014-2016 között pedig vezetői beosztásban támogatta a Philips tamási gyárát is.

„Minden korábbi munkahelyem és megszerzett tapasztalat meghatározó volt a számomra, amit szeretnék beépíteni az Electroluxnál végzett munkámba is. Az Electrolux – amellett, hogy piacvezető a háztartási készülékek gyártása terén – olyan fontos célokért küzd, mint a fenntarthatóság népszerűsítése, ezért külön örömmel tölt el, hogy hozzájárulhatok a cég sikereihez. A jászberényi gyár fontos szerepet tölt be az Electrolux Csoport működésében, emellett a térség egyik legnagyobb munkaadója. Bízom benne, hogy a szakmai tudásommal hozzá tudok járulni a gyár pozíciójának további erősítéséhez, és ezentúl is kiemelkedő szerepet lát majd el mind az anyavállalat, mind a megye életében” – mondta a jászberényi gyár újonnan kinevezett igazgatója.

A jászberényi Hűtőszekrény- és Fagyasztóládagyár az Electrolux egyik kiemelt európai gyártóbázisa, jelenleg több mint 1,3 millió terméket gyártanak itt. A szabadon álló szekrények mellett a beépíthető készülékek gyártása egyre jelentősebb volument képvisel, illetve csak itt állítanak elő fagyasztóládákát Európában. A jászberényi Hűtőszekrény- és Fagyasztóládagyárban jelenleg 1100 fő munkatársat foglalkoztatnak.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?