Üzemlátogatás a közútkezelőnél

Jászberény város képviselő-testülete Szabó Tamás polgármesterrel az élen június 7-én a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jászberényi telephelyén folytatta havi rendszeres üzemlátogatási sorozatát. Ezúttal az egész évben végzendő feladatokról, a város kül- és belterületén található állami fenntartású utak javítási ütemezéséről, a rendelkezésre álló anyagi keretről, lehetőségekről hangzottak el kérdések és válaszok.

A Jászberény város önkormányzata képviselő-testületének tagjait és a sajtó munkatársait az üzemmérnökség tárgyalótermében fogadták. Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója itt tartott informális tájékoztatójában beszélt arról, hogy a megyében négy mérnökség végzi a közútkezelés feladatait, eleget téve az elvárásoknak.

A jászberényi telephelyről elmondta, hogy átlagos méretű, 326 km a kezelésükben lévő úthálózat hossza, ahová tartozik főút, másodrendű főút és – nagyobbrészt –, mellékutak. és vázolt egy hét éves útburkolati korrekció ütemtervet.

Sárosi Norbert, a Jászberényi Üzemmérnökség vezetője a gépparkról, az alkalmazottak létszámáról, az elvégzendő feladatokról számolt be. Hét kombinált gép áll rendelkezésre a téli időszakban, és ezekre három csoportban 21 munkatársuk van állandóan beosztva, november 1-től március 15-ig folyamatos szolgálatban. Nyári időszakban az útburkolati javítások, karbantartások, úttartozékok pótlása, tisztítása, a burkolatjelek újrafestése, az útmenti területek kaszálása adja a legtöbb feladatot.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?