Sportcsillagok a megnyitón

A Jász-Plasztik Autócentrum megújult, impozáns szalonjának átadására a háromágú csillagról ismert gépjárművek mellett további két „világmárka” is befutott. Szilágyi Áron és Kammerer Zoltán többszörös olimpiai bajnokok is ott voltak az avatón, s röviden nyilatkoztak közeli és távolabbi terveikről, valamint a Jászberényhez, illetve az autózáshoz fűződő viszonyukról.

Mint Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó elmondta, bár először jár a városban, Jászberényhez több minden kapcsolja. Egyrészt itt született sportágának kiemelkedő alakja, Gerevich Aladár, a hétszeres olimpiai bajnok vívólegenda, akire nagy elődjeként tekint, s akinek a fia, a 2008-ban elhunyt Gerevich György volt Szilágyi Áron nevelőedzője. Másrészt mostani mestere, Decsi András és családja szintén a Jászságból származik.

A Mercedes több mint két éve segíti a felkészülését, hatalmas könnyebbséget nyújt a mindennapjai során, hogy biztonságosan és kényelmesen juthat el aktuális úti céljához. Nagyon jó az együttműködésük, és bízik benne, hogy ez sokáig így marad. Ami pedig a sportot illeti, a vívók számára most lesz igazán sűrű a szezon, mivel a hét folyamán utaznak Tbiliszibe, az Európa-bajnokságra. Ezt követően kezdik el a felkészülést a világbajnokságra, amit július végén Lipcsében rendeznek. Ezek a hetek nagy odafigyelést igényelnek, s reméli, hogy a befektetett komoly munka érmek formájában fog gyümölcsözni.

Kammerer Zoltán, kajakozó, háromszoros olimpiai és világbajnok, hétszeres Európa-bajnok ugyancsak ott volt a megnyitó ünnepségen. Kiváló eredményei mellett közvetlen egyénisége, humora miatt is a szurkolók nagy kedvence, akinek 39 évesen is vannak még céljai a kajakpályákon.

– Mondhatom, a Mercedes egyik nagyköveteként sok hasonlóság van a márka és köztem, én is hosszú évtizedek óta megbízható és dinamikus vagyok, tehát ideális reklámarc. De a viccet félretéve, nagyon jó a kapcsolatom a támogató céggel, és hálás vagyok, hogy három éve használhatok egy remek gépkocsit. Ez a jászberényi szalon pazar kivitelezésű, amit autómániásként nyugodtan állíthatok, bármelyik földrészen vagyok, szívesen nézelődöm, mit tud egy-egy járgány, s milyen keretek között lehet megtekinteni vagy kipróbálni.

A Kamera becenevű sportember harminc éve kajakozik, ebből huszonkettőt felnőtt válogatottként lapátolt. Jövőre ugyan negyvenéves lesz, de saját magával „szerződött”, azaz egyéni célkitűzése szerint plusz két évre tervez. Ha az egészsége és formája lehetővé teszi, ott akar lenni a 2020-as tokiói olimpián. Úgy érzi, akkor elégedetten vonulhatna vissza… – majd azután, valamikor – tette hozzá csibészes mosollyal.

Jászberényen gyakran átutazik, mikor lakóhelyéről, Gödről autózik a szolnoki edzőtáborba, s korábban már többször járt itt vendégként városi rendezvényeken, illetve futóversenyeken. Mindkét sportoló azzal búcsúzott, ha hívják őket, szívesen látogatnak el újra városunkba.

Szerzők:
Ács Tibor
Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?