Közös cél a jó cselekedet

A Jászági Fiatalok Önkéntes Csapata idén is megkezdte karitatív munkáját, számos gyermekek ellátásával foglalkozó intézményt és kórházi gyermekosztályt, de egyéneket is támogattak.

A Jászsági Fiatalok Önkéntes Csapata célul tűzte ki a súlyos betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyermekek segítését, így egész évben tárgyi adományok formájában támogatják a rászorulókat.

Idén tavasszal is megkezdődött a karitatív gyűjtés, melyben negyven aktív önkéntes vett részt. Ezúttal 1275 kg műanyag kupakot gyűjtöttek össze a jászszentandrási Antal Bence gyógyulásáért. A csapat aktivitását bizonyítja az is, hogy május 27-én a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika kis betegeit ajándékozták meg, 29-én már a Szent István körúti Iskola hátrányos helyzetű tanulóit segítették adományaikkal Jászberényben. Úgyszintén a jászapáti családsegítőt, ahova nyolc zsáknyi ruhát vittek be, valamint tisztálkodási szereket, tartós élelmiszert és iskolai fejlesztőeszközöket. A gyermekek hálásak voltak az adományokért, több helyen műsorral viszonozták a kedvességet.

Az önkéntes csapat immár 2008 óta tevékenykedik, nemrégiben karitatív egyesületként is bejegyezték őket, mellyel újabb pozíciót tölthet be két csapattag, Tóth Csaba helyettese Bodi Blanka és Molnár Kitti lett.

– 2014-ben sok új taggal bővült a csapat, a Jászságban 12-13 településen vannak önkénteseink. Ez idő alatt összetartó csapat lettünk és tartós barátságok szövődtek a közös célok megvalósítása közben – mondta lapunknak Tóth Csaba az önkéntes csapat elnöke.

Nyáron is folytatódik az adakozás, a fiatalok következő alkalommal június 20-án a ceglédi gyermekotthonba látogatnak el, ahova adományaik mellett, természetesen a jókedvet is elviszik.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?