Mercédesz bajnok lett

Budapesten a Junior Erőemelő Országos Magyar Bajnokságon vettek részt április utolsó napjaiban a Jászapáti Familya SC versenyzői, akik ezúttal sem jöttek haza üres kézzel.

Béres Zsolt vezetésével az erőemelők négy női és két férfi versenyzővel érkeztek a fővárosba. Elsőként Béres Beatrix lépett dobogóra a -57 kg-os kategóriában, és magabiztos gyakorlatokkal ezüstérmet szerzett. Majd a legtöbb indulót felvonultató -63 kg-os súlycsoportban követte őt Rafael Georgina. A még nagyon fiatal versenyző is derekasan helytállt, és a juniorok között az ötödik helyen végzett.

A -84 kg-os kategóriában Ráti Kitti első erőemelő versenyén vett rész. Izgalmát leküzdve megpróbált odafigyelni a gyakorlatok helyes végrehajtására, ami sikerült is neki, hiszen a dobogó harmadik fokára állhatott. Tóbiás Mercédesz a +84 kg-os súlycsoportban volt érdekelt, akit nem kellett félteni a verseny kimenetelétől. Ezúttal is bizonyított, hiszen Junior Magyar Bajnok lett.

A két férfiversenyző közül a 74 kg-os kategóriában Vinczur Erik – szintén első erőemelő versenyén –, igen erős mezőnyben a nyolcadik helyen végzett. Őt követte Kaszab Tamás -93 kg-os súlycsoportban, aki új egyéni csúcsait megdöntve a kilencedik helyen végzett.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?