Jobbak voltunk Hatvanban

Utolsó előtti fordulót rendezték az NB III Keleti csoportjában a hétvégén. A 33. játéknapon a berényi focisták a „szomszédvár”, azaz Hatvan együttesének vendégei voltak.

A mérkőzés gyakorlatilag tét nélkülinek volt tekinthető. Mindez Hatvan számára szomorú, mert az már korábban eldőlt, hogy az ősztől a megyei bajnokságban folytatják a küzdelemsorozatot, mivel az öt kieső csapat közül győzelmük esetén sem tudtak volna kievickélni. A berényi gárdának ugyan még matematikai esélye megmaradt az ezüstérmet illetően, viszont mindez csak Monor esetleges „elcsúszása” esetén jöhetett számításba.

A két csapat táblázat szerinti elhelyezkedése a pályán is beigazolódott, azaz Gelei Károly együttese a meccs kezdetétől irányította a mérkőzést. A hazaiak kontrákra rendezkedtek be, de ezeket a berényi védelem rendre hatástalanította, majd többször is veszélyeztették a vendéglátók kapuját, ami a 24. perc végén góllá érett. Herczeg ragyogóan ugrott ki, amit csak szabálytalanul tudtak megakadályozni a hatvani védők. Szokás szerint Mile Krisztián rúgta a megítélt szabadrúgást, és lövése a hosszú felső sarokban kötött ki, 0-1.

A második játékrészben is ugyanaz volt a forgatókönyv, mint az elsőben, még a gólok tekintetében is, ami a 67. perc eseményeként említhető. Egy baloldali bedobással Bojtor elviharzott a szélen, majd beadta a labdát és ezt a menetrendszerűen érkező Ludasin Martin bevágta a hazaiak kapujába, 0-2. A hátralévő percekben ugyan mindkét gárda próbálkozott góllövéssel, de egyikük sem járt sikerrel.

FC Hatvan – Jászberényi FC 0-2

A mérkőzés befejeztével aztán az is kiderült, hogy a monoriak is nyertek, így a jászberényi futballcsapat az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül már biztos, hogy bronzérmes lesz. Az idei idényzáró mérkőzést ezúttal vasárnap rendezik 18 órai kezdettel, amikor a hetedik helyezett Nyírbátor lesz a vendég Jászberényben.

Latest posts by Pesti József (see all)

Pesti József

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?