Rock and roll buli

Évadzáró buli a Cine Part Clubban, május 12-én, péntek este, a Lehel Film Színház galériáján, ahol táncolós estére készülve rendezkedtek be. Biztosra mentek, hiszen Ed Philips and the Memphis Petrol zenekar legénysége Elvis Presley legdögösebb dalait vitte színpadra, egyedülálló imázzsal és energiával.

Néhány hete Fekete Jenő ugyanitt látott-hallott koncertjéről, mint szezonzáróról írtam, mert úgy tudtam az, nekem ezt mondták. Nem probléma! Egy jól sikerült klub évadot lezárhatunk akár kétszer is a sajtó hasábjain. A Cine Part Clubban 21 órára volt meghirdetve a kezdés, természetesen kis csúszással indult a koncert, de ez senkit sem zavart. Hiszen Molnár Bálint Mátraaljai fehér és rozé boraival lehetett ismerkedni és a borász nem fukarkodott a kóstolópoharakba töltött nedűvel. Rock and roll bulira gyűlt össze a közönség, – de Elvis már rég volt slágerlistás, – a koncert kezdetén még nem tudja az ember mire is számíthat, amíg nem hallja a zenét, nem látja a reakciókat.

Itt aztán, nem volt kérdés, egy remek zenekar fergeteges előadásán szórakozhatunk. A banda, az Elvis őrületet amerikai katonai egyenruhában tette ellenállhatatlanná, ami a „király” Európában töltött katona éveit, a G.I. Blues-os korszakát idézi fel. A csapat legénysége válogatott kiválóságokból áll: Ed Philips, Elvis Tribute énekelt, Long Tall Sonny, Mr Rhythm and Blues, gitározott. A doboknál Fácán (Tom Stormy) – ismerheted a Mystery Gang-ből –, és a nagybőgő hazai mágusa Gyík (Lizard Firehand). Vendég közreműködőként Bacsa Gyula, Steinway zongorán színesítette az előadást, aminek első felében még csak a lábunk dobolt és a csípőnk ringatózott, későbbre azért felrázott a zene, megjött a rockis hangulat. A koncert közönsége egy idő után vad táncba váltott át, mikor már bemelegedtek a géppuskalábak. A helyszín tánctérré vált és alig volt olyan, ki ne ropta volna.

Olykor olyan hangulata és érzése lehetett az embernek, hogy itt összeszokott csapat van, mind a parketten, mind a színpadon. A zenészek produkciója egyedi és látványos színpadképpel és show elemekkel elevenítette fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit. Szólt például a Blue Suede Shoes, Hound dog, Heartbreak Hotel, Jailhouse rock, Burning Love, Viva Las Vegas. A dalok átdolgozva, új köntösben, izgalmas hangzásban szólaltak meg, Elvis minden zenei korszakából válogatva és egy vérforraló és vad rock and roll / rockabilly buli lett a végeredmény. Elvis él!

Aki nem fáradt el a pörgős, lendületes táncban, folytathatta hajnalig, dj Fácán hangulatfelelős, nosztalgia diszkó számaira. A kellemes időben megtelt terasz beszélgető társaságokkal, ami már a nyár hangulatát vetítette elő. Bár április és eddig május is, kicsit megviccelt minket, de azért úgy látszik lassan jó idő lesz. Közeledik a szabadtéri bulik, fesztiválok időszaka. Egy darabig elbúcsúzunk a klubtól, de ősszel ott találkozunk ujra!

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?