Hozzánk került a Szentgyörgy Kupa

Április 23-án, hagyományteremtő szándékkal kispályás labdarúgótornát rendeztek Jászfelsőszentgyörgyön. Az első alkalommal rendezett focitornára elsősorban azon települések focicsapatait hívták meg, ahol éppen nincs nagypályás csapat.

Mivel a mi városunk sem rendelkezik – egyelőre – ilyen alakulattal, Jászapáti is képviseltette magát, két kispályás csapatra épülő együttessel. A résztvevő nyolc csapatot két négyes csoportba osztották a rendezők és ezen belül 2×15 perces játékidővel, körmérkőzéses formában döntötték el a sorrendet. Jászapáti együttese remekül szerepelt, a Hajta-csoportban, hiszen Jásztelket 2-1, Jászágót 5-0, Jászfényszarut pedig 3-0 arányban győztük le. Így csapatunk játszhatta a döntőt a másik csoport győztesével, nevezetesen a vendéglátó Jászfelsőszentgyörgy csapatával.

Jászapáti együttese a döntőben is folytatta jó szereplését, és 2-1-es félidő után 4-1 arányban a házigazdákat is legyőzte. Így a mérkőzés végén Zelenai Tiborné polgármesterasszonytól vehették át a mieink az I. Szentgyörgy Kupát. A kupadöntő négy gólját rúgó Csőke Bence lett a gólkirály, 9 találattal.

A rendező Jászfelsőszentgyörgy rendezői megérdemlik a dicséretet, mert mindent megtettek, hogy az összes résztvevő jól érezze magát a „focinapon”. A hírek szerint a jövő évi II. Szentgyörgy Kupa előtt még az idén ősszel Pusztamonostor várja a kispályás csapatokat.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?