Népszerűek az Erzsébet-táborok

Április utolsó péntekén délelőtt Pócs János, a Jászság parlamenti képviselője a helyi sajtó részére tartott tájékoztatót. Három területet érintett: a nemzeti konzultáció, az Erzsébet-tábor, valamint a TOP-os pályázatok tematikáját.

Bevezetésül a képviselő elmondta, hogy a Jászságban ezekben a napokban kerülnek postaládákba a kormány által küldött nemzeti konzultáció kérdéseit tartalmazó ívek. Az első kérdés Brüsszelnek a rezsicsökkentés eltörlésére irányuló szándékára utal, majd következik a kérdés: Ön szerint mit tegyen Magyarország? Ez a kérdés minden téma után felmerül, utalva arra, hogy a kormány ezekben a jelentős döntésekben valóban kíváncsi az ország véleményére, sőt, szeretné az országosan kialakuló egységet erőként a háta mögött tudni.

Pócs János a háztartások nyelvére fordította le a kérdéseket: a víz, a szennyvíz, a gáz és a hulladékszállítás díja a rezsicsökkentés megkezdése óta már többszöröse lenne. Ennek megtartása nyilván a családok elemi érdeke. Rávilágított arra is, hogy amikor az előző kormányok alatt a gáz ára lépten­nyomon nőtt, többszörösére emelkedett, a brüsszeli bürokraták nem rendelték maguk elé az akkori miniszterelnököt. Teljesen rendbenlévőnek találták az akkori folyamatokat.

Ugyancsak a multinacionális cégek lobbizása nyomán támadja Brüsszel a magyar munkahelyteremtési intézkedéseket és az adócsökkentést is. Attól tartva, hogy más országok is átveszik a magyar példát. Ez történt az illegális bevándorlókat megállító kerítés esetében is. Megszűnt hazánk átjáróház lenni, az illegális bevándorlókat támogató, sőt őket törvénytelen tevékenységre ösztönző nemzetközi szervezetek pedig ezt nem hajlandók tudomásul venni, megpróbálnak átláthatatlan külföldi pénzekből épített hálózatukkal beavatkozni az ország belügyeibe. Ez is veszélyeztetheti függetlenségünket. A nemzeti konzultáció tehát napnál világosabban nem Orbán Viktorról, nem Pócs Jánosról, hanem a magyar emberek elemi érdekeiről szól.

Sokkal örömtelibb volt a másik két téma. Az Erzsébet-táborokban (sport, életmód, kultúra) idén 90-100 ezer fiatal pihenhet jelképes, ezer forintos összegért. Kérte a jászsági szülőket és pedagógusokat, éljenek az elmúlt évhez hasonlóan ezzel a lehetősséggel.

Befejezésül súlyos milliárdokról számolt be, amelyeket a Jászság jól dolgozó polgármesterei elnyertek településeik számára. Az első körös döntés a megyei közgyűlésben megszületett, a mellékelt táblázat mutatja az egyes területekre megítélt támogatási összegeket.

Vélemény, hozzászólás?