Sok érdeklődő a szomszéd várban

Az Aba-Novák Agóra adott otthont az április 7-8-án megrendezett 19. Szolnoki Utazás Kiállításnak. A korábbi évekhez híven Jászberény – Jászapátival karöltve – ismét a kiállítók között volt.

A budapesti kiállítás mellett Szolnokon is igyekszünk – lehetőségeinkhez mérten – majd minden évben részt venni, hiszen legfőbb célunk, hogy a városunk környéken, és a megyén belül minél többen értesüljenek aktuális turisztikai attrakcióinkról, főbb rendezvényeinkről.

A Jászberényi Tourinform iroda idén is szerette volna a fent említett célközönséget kiszolgálni hagyományőrző látványosságokkal és egyéb érdekességekkel. A budapesti kiállításon sikeresen debütált installációnkkal mutatkoztunk be, kiegészítve Jászberény hivatalos turisztikai honlapjának, a visitjaszberenynek a kisfilmjeivel, melyek által a látogatók teljesebb képet kaphattak Jászberény értékeiről.

A Tavaszi Zsongás elnevezésű rendezvénysorozatunk műsorfüzetén kívül Jászberény éves főbb programjait egy jász motívummal díszített könyvjelzőn hirdettük. Ezen a kiállításon is népszerű volt a „Jöjjön Jászberénybe, a Jászság szívébe!” című új turisztikai kiadványunk, amely húsz oldalon, fotókkal illusztrálva igyekszik bemutatni hagyományainkat, városunk fontosabb látnivalóit, kulturális és szabadidős lehetőségeit.

A rendezvény nyitó napján tiszteletét tette standunknál Csikós Miklós jászkapitány és párja, Zsuzsanna asszony. Továbbá mindkét napon standunk színfoltjai voltak a Fejér Mária Népi Díszítőművészeti Szakkör hímzőasszonyai, akik készségesen válaszoltak minden jász hímzéssel és a hagyományokkal kapcsolatos kérdésre. A hagyományőrzés mindig kiemelt helyet foglalt el Jászberény életében. Erre jász viseleteinkkel is felhívtuk a látogatók figyelmét, még nagyobb érdeklődést kiváltva.

A Sasközpont is képviseltette magát különleges és tapintható kiállítóelemeivel – többek között különböző preparált madarakkal. Ez alkalommal is standunk vendégei voltak a Jászsági Pálinkalovagrend lovagjai, akik nemcsak napközben hírelték a jászsági pálinkát, de az esti kiállítói fogadáson is bemutatkoztak és kóstoltatták legkiválóbb italaikat.

Partnereink között volt a Városi Strand és Termálfürdő, a Lehel Strand és Uszoda, illetve a Jászberényi Állat- és Növénykert. A Jász Múzeum a dekorációban nyújtott segítséget, ez alkalommal is kiállíthattuk a gyönyörű festett ládát, Kalla Pál kádármester pedig a látványos hordóit hozta el.

A rendezvény nyereményjátékán ingyen belépőjegyeket ajánlott fel a Jász Múzeum, a Hamza Múzeum és a Városi Strand és Termálfürdő – ezzel is népszerűsítve Jászberény értékeit, szabadidős lehetőségeit.

Szerző:
Molnár Mária Edit

Vélemény, hozzászólás?