Taroltunk rendészetből Miskolcon

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium adott otthont az ezen a néven elsőként megrendezett Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenynek, március 31-én és április 1-jén.

Az eseményen több, mint 80 induló vett részt, köztük a területi fordulót követően, országosan 6. helyen álló jászberényi csapat is. 31-én az elméleti felmérésre került sor, melyben a rendészeti tantárgyakat is tanuló versenyzők szakmai irányultságú műveltségi, idegen nyelvi, informatikai és közlekedéssel kapcsolatos feladatokban mérték össze tudásukat.

Szombaton, a katasztrófavédelmi feladatok során tíz tűzoltó szakfelszerelést kellett felismerniük a négy fős csapatoknak, majd ezt követően egy szerelési gyakorlatot is végre kellett hajtaniuk. A büntetés-végrehajtási feladat egy cellarend-kialakítás volt, ahol a rendrakáson túl húsz, cellában tilosan tárolt eszközt is fel kellett ismerniük. Fizikálisan fekvőtámaszból, felülésből, helyből távolugrásból, függeszkedésből és 2000 méteres futásból kellett megfelelni. Mindemellett lövészet és akadálypálya is szerepelt a programban. A húsz oktatási intézményből érkező tanulók közül az első helyezést a Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézményének csapata vihette haza. A Vitáris Ádám, Horváth József, Sós Bence Lajos és Bezzeg Patrik négyesből álló csapat ezen a rendkívüli elismerésen kívül még két különdíjat is bezsebelt, melyeket a legeredményesebb katasztrófavédelmi és büntetés-végrehajtási szakmai feladatokért kaptak.

A csapat felkészítői: Pólyáné Balla Julianna – társadalomismeret, büntetésvégrehajtás, katasztrófavédelem, Csókási Zsolt – fizikai felkészítés, Bárczi Tamás – lövészet, Pernyész Anita, Páll Márta, Fáczánné Danis Dóra – idegen nyelvi ismeretek.

A felkészülésben segítséget nyújtott még Nagy István rendőr zászlós, Fózer Tibor tűzoltó ezredes, a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Szabó Szabolcs tűzoltó őrnagy, parancsnok.

Szerző:
Kazsimér Nóra

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?