Húsvétváró kézműveskedés

Hamza D. Ákos egykori családi háza szombat délelőtt megtelt lelkes alkotópalántákkal, akik különféle technikákkal készíthették el húsvéti dekorációikat.

A hangulatos, pezsgő foglalkozáson a család minden tagja megtalálhatta a neki tetsző kézműves technikát, a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria munkatársainak jóvoltából. A nagyobbak visszakaparásos technikával húsvéti képeslapot készíthettek, tojást festhettek kék és arany színekben, ami egy másik szín és fogkefe segítségével csillagos égbolttá változott. A színes anyagokkal teli asztalnál patchwork technikával hurkapálcára erősített tojásdekorációt, de papírból hajtogatott tulipánt is lehetett készíteni.

A játszósarokban színes párnák csábítottak színezésre, de volt puzzle és memóriajáték is. Ebben a szobában igen nagy népszerűségnek örvendett a mágnes tábla, rajta a Hamza Lehel Mária által rajzolt, jól öltözött hölgyekkel.

A húsvéti játszóház sikerét a pozitív visszajelzések mellett a zsúfolásig megtelt múzeum mutatta leginkább, és az ott szerzett jó élményekért bizonyára sokan visszavágynak majd.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?