Félelmetes erdei futás

Először rendeztek az országban scream running – magyarul sikolyfutást – az alattyáni Berek-erdőben április 8-án, szombaton éjszaka. Az indulók feladatát és félelmét nemcsak a sötét éjszaka, az erdei terep, de a rettegés hangjai, a fák, bokrok mögül váratlanul előugró rémek, sikító szörnyek is fokozták.

A Rettegés Foka Alattyán elnevezéssel rendezett éjszakai esemény elsődleges és egyedülálló a hazai futóversenyek között. Ez egy őrületes buli futás, amit már régen terveztek. A szervezést a Józsa Tamás Stúdió bonyolította a hozzá kapcsolódó alattyáni baráti társaság segítségével. Az ország minden részéből érkeztek futók, párok, családok, baráti társaságok több mint százan, akik együtt futva akartak átesni a rettegés próbáján.

Sejtelmes holdfénnyel megvilágított éjszakában szakaszosan rajtoltak el a Zagyva hídról, fejlámpáikkal pásztázva az ösvényeket.

Már a gáton szörnyek várták őket, és a vérpont után – ahol vörösborral és málnaszörppel lehetett bátorságot meríteni – következett a Berekerdő, a rémségek otthona. Világító pálcák mutatták az irányt a sötét erdőben, félelmetes hangok rettentették a futókat, és a legváratlanabb helyeken üvöltő szörnyűségek ugrottak, vagy eredtek a nyomukba. De buliból, akadt fotós pont is, ahol fénykép készült a rémségek társaságában. A célba ért „túlélők” legyőzték félelmüket, és vidáman mesélték, mitől rettentek meg legjobban. Volt, aki az ösvény mellett sötétben álldogáló újságíróktól. Remek rettenetes rendezvény született, remélhetőleg lesz jövőre is.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?