Itt megdobban a szívünk

Szombaton este színvonalas kórushangversennyel vette kezdetét a város napi műsorfolyam, ahol a 21 éves barátságot ápoló Déryné Vegyeskar és a Soli Deo Gloria Vegyes Kar kóristái daloltak.

A kórusok baráti kapcsolata a két település kötelékét is megerősítette, hiszen Marosszentgyörgy és Jászberény polgármesterei öt éve a Város Napján írták alá a testvérvárosi szerződést. Ünnepi köszöntőjében Hortiné dr. Bathó Edit múzeumigazgató, a Déryné Vegyeskar keresztanyja a Város Napjának jelentőségéről, az 1849. április 3-i történelmi eseményekről szólt és további eredményes munkát kívánt a kórusoknak és városaiknak.

Csillik György, a Déryné Vegyeskar Közhasznú Egyesület elnöke a szoros barátságból családivá szövődött kötelékekben látja az évtizedes barátságuk titkát. Reményét fejezte ki, hogy egyre több fiatal kap kedvet a közös énekléshez, melyre minden kedden 17 órakor lehetőségük van a vegyeskar próbáján, a Déryné Rendezvényházban.

Sófalvi Sándor Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere örömét fejezte ki, hogy a huszonegy év alatt szoros barátságok köttettek, szerelmek szövődtek és a városvezetéssel is igen jó kapcsolatot ápolnak. „Amikor megérkezünk Jászberénybe, megdobban a szívünk, hiszen itt mindenki barát.”

Elsőként a Soli Deo Gloria Vegyes Kar örvendeztette meg a közönséget dalcsokrával, Simon Kinga vezényeltével. Műsorukban szakrális műveket szólaltattak meg többek között Bach, Cesar Franck, Franz Biebl és Horváth Artúr tollából. A Déryné Vegyeskar Bánfi Ferenc Hazánk e föld című hazafias szerzeményét mutatta be Ferencz Sándor karnagy átiratában, majd Szokolai: Ima rontás ellen című művét énekelték. A repertoárban felcsendült Bárdos Lajos két darabja, Erkel Bordala, Csillik György szólóénekével, valamint a Békét és reménységet című dal feldolgozása . A hangversenyt Verdi Nabucco operájából ismert Rabszolgák Kórusa zárta a két kar előadásában, Ferencz Sándor vezényletével, melyet a közönség vastapssal hálált meg.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?