Új lakók az Állatkertben

Pár napja új lakók érkeztek a Jászberényi Állat- és Növénykertbe. Valamennyi új jövevénynek az őshazája Dél-Amerikában található.

Feketelábú és kék nyílméregbékék, valamint festőbékák érkeztek a kiöregedett állomány pótlására, fiatalítására, valamint bemutatóhelyük, a terráriumok is megújításra kerültek. Mostantól az eddigi egy faj helyett hármat tudnak megfigyelni a látogatók. Közülük pedig a szerencsések még egy kis nyílméreg béka-brekegést is meghallgathatnak.

Az állatkert régi terve is valóra vált, ugyanis sikerült a világ legnagyobb rágcsálói közül megszerezni egy kapibara, más néven vízidisznó fiú, jó ismerősöknek Lajos. Hogy is néz ki a kapibara?

Leginkább egy nagyra nőtt tengeri malachoz lehetne hasonlítani, aki ugyan még most egyedül van, de már szerveződik egy társ beszerzése. A látogatók egyelőre elkülönített helyen találkozhatnak vele, de nemsokára kiköltöztetik a Dél-Amerika kifutóba. Szeretnék, ha ott összeszokna más dél-amerikai fajokkal, a nanduval és a sörényes hangyásszal, hogy egy élőhelyen lehessen bemutatni őket az érdeklődőknek.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?