Jászviadal harmadszor

A Jászsági Harcművészeti Akadémia és a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség immár 3. alakalommal rendezte meg március 18-án, a Jászviadal elnevezésű Sport Ju-Jitsu Versenyét.

A szokásoktól eltérően ezúttal a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Gimnázium új játékcsarnokában zajlottak az események három szőnyegen. Ez a sportrendezvény egyben a kelet-magyarországi rangsorverseny is volt egyben. Erre azért van szükség, hogy a magyar bajnokságon, csak a kellő ranglista ponttal rendelkező karatékák vehessenek részt, ezzel is emelve annak színvonalát. A 20 egyesület mintegy 130 versenyzőjének ideális helyszín volt az új játékcsarnok, ahol családias légkörben zajlottak az események.

-A kategóriák közé azt a három versenyszámot is beiktattuk amelyekben, a nemzetközi mezőnyben is indulhatnak szövetségünk versenyzői. Ebből két szám, anewaza (küzdelem) és a fightingsystem (álló küzdelemből induló földharc, dobással, fojtással kiegészülve)látható, valamint a jujitsura jellemző technikai szám, a duosystem, amit – a nevéből adódóan ketten – párban mutatnak be a versenyzők. Természetesen saját hagyományainkat is megőriztük és a Jitsu C küzdelmet is„becsempésztük”versenyünkbe. – mondta elDr. Gulyás Richárd (3.Dan) a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség elnöke.

Garamvölgyi Mihály (3.Dan) a JHA edzője azzal egészítette ki, hogy a duosystemet (páros technikai bemutatót) nagyon nehéz megtanulni, ezért inkább a fiatalabbaknak ajánlatos. A fightingsystem már könnyebb, hiszen a dobást, az érintőleges ütést és a küzdelmet is már ko-rábbról ismerik a versenyzők.

A Jászsági Harcművészeti Akadémia versenyzői igen eredményesen szerepeltek, hiszen (a törökszentmiklósi tagozattal együtt) 5 arany-, 10 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek, csapatversenyben pedig az 2. helyen végeztek. Viszont a legeredményesebb csapat a JHA lett.

A jászberényiek részletes eredménye: 1. helyezett:Faragó Richárd, Finta Gergő és Vas Pál. 2. helyezett:Bakos Laura, Bathó Bálint, Csillik Gábor, Nagy Zsombor, Szálkai Gordon és Vas Pál. 3. helyezett:Csillik Ágnes és Faragó Richárd.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?