Vereség a nyitányon

Az idénykezdet ritkán könnyű, ennek ellenére vezető, játékos, szurkoló egyaránt győzelmet várt a Jászberényi FC részéről a Tállya ellen az NB III tavaszi nyitányán.

Bár a januári zimankó megnehezítette a felkészülést, az utóbbi két hét javuló időjárásának és a pályával foglalkozók munkájának köszönhetően elfogadható állapotú játéktér várta a csapatokat. A JFC – soraiban a két újonnan érkezővel, Szöllősivel és Turcsikkal – támadólag lépett fel, s a kihagyott helyzetek után a 27. percben Ludasi fejesével a gól is megérkezett (1-0).

Ha nem is volt elsöprő a berényi fölény, az első félidő után kevesen gondolták, hogy a tállyaiak előbb mezőnyben váltak egyenrangúvá, majd az eredményességben is, miután a 70. percben egy kipattanót Polényi lőtt Menczeles kapujába, 1-1. A második negyvenöt perc első felében kicsit saját magukat elaltató hazaiak igyekeztek felpörgetni a tempót, néhány lehetőség adódott is előttük, ezek azonban kimaradtak. A befejezés előtt aztán jött a fekete mezes vendégek feketelevese, egy szöglet utáni lecsorgó labdát Tóth Szabolcs értékesített, három ponthoz juttatva csapatát (1-2). Jászberényi FC – Tállya KSE 1-2 (1-0)

A feljutásért harcba induló jászberényi gárda tehát elrontotta a rajtot, miközben két fő vetélytársa, ha nem is könnyen, de hozta a kötelezőt. A Kazincbarcika és a Monor is 1-0-ra nyert, így előnyük hét, illetve négy pont. A következő fordulóban egymással játszanak majd rangadót, így a JFC győzelemmel faraghat a különbségből. Ehhez február 26-án, vasárnap az MTK II otthonában kell majd a lehető legtöbbet megtenni.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?