Egészségtudatos élet

„Mindannyian teljes értékű létezői vagyunk a világnak. Összeköt bennünket egy bölcs rendező elv és egy kimeríthetetlen erőforrás. Láthatatlan köldökzsinórként szellemileg vezérel, lelkileg táplál, összekapcsol és mégis szabadon hagy. Nyitott szívvel érdemes élni és kapcsolódni egymáshoz.”

Ki ne szeretné, hogy mindig egészséges legyen, s rajta kívül szerettei, gyermekei is? Erre nem elég csak vágyni, ehhez elengedhetetlen, hogy mindenki a saját életét és a gyermekéét egészségtudatos módon vezesse, ezáltal pedig az egész-ségét megőrizze. Ebben a szellemben jött létre Jászberényben a Lelki Köldökzsinór Egyesület, amelynek bemutató kiadványában a fenti sorokat olvashatjuk.

A csoport dr. Ördög János szülész-nőgyógyász főorvos, holisztikus gondolkodású orvos vezetésével és egyre növekvő számú, felelősségteljesen gondolkodó ember tevékeny részvételével alakult. Küldetésük, hogy teljes értékű támogatást nyújtsanak a családok tudatossá válásához az élet körforgásában, a fogamzástól a szülésen, a gyermeknevelésen át a felnőtté válásig.

Mit jelent egészségtudatosnak lenni? Az egyesületben erre is választ kapunk. Az emberi szervezet alapvető adottsága egy lelki forrásból táplálkozó egész-ség. Ennek megőrzése nem elsősorban a külső körülményektől, hanem belső hozzáállásunktól függ. A legfontosabb a tudatos életvezetés, az önmagunk irányította élet.

S hogy hogyan élhetünk valóban tudatosan? A Lelki Köldökzsinór Egyesület erre nemcsak megnyugtató választ, hanem elsajátítható eszközöket is ajánl. Ezek közül a legértékesebb, tudományosan is helytálló módszer: a tudatos jelenlét, az éber figyelem. Ezt tanítják a várandósoknak, a fiatal pároknak, az ifjaknak, a felnőtteknek egyaránt.

Március 7-én 16 órától a Déryné Rendezvényházban bemutatkozik a Lelki Köldökzsinór Egyesület. Szó lesz az egészségtudatos életvezetés általuk kidolgozott modelljéről és lépcsőzetesen induló szolgáltatásaikról. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött. Itt jelezheti szándékát: https://bit.do/resztveszek.

Buschmann Éva

Buschmann Éva

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?