Elakadt a havas földúton

A rendőrök, a polgárőrök és a helyi lakosok még időben megtalálták azt a férfit, aki január 23-án, hétfő este eltévedt és elakadt a havas földúton, Jászapáti és Jászkisér között.

A rendőrségre 18 óra 34 perckor érkezett a bejelentés egy nőtől, miszerint 71 éves édesapja – aki Jászapáti és Jászkisér között egy tanyán él – a két település között gépkocsijával úton hazafelé eltévedt és a havas úton elakadt. Az idős férfi lányát még tudta értesíteni mobiltelefonon, amely a beszélgetést követően lemerült.

A Jászberényi Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese tizenegy rendőrrel és hét polgárőrrel azonnal a bajba jutott keresésére indult. A polgárőrség és a környező települések, tanyák lakosai a havas, személyautóval járhatatlan dűlőkön terepjáró képességű gépjárműveket és mezőgazdasági vontatókat biztosítottak a kutatáshoz. További rendőrök eközben a keresett férfi által indított utolsó telefonhívások alapján meghatározták a lehetséges feltalálási helyet. Az összefogásnak köszönhetően a polgárőrök január 24-én 0 óra 30 perc körül Jászapáti külterületén, a sűrű ködben épségben, egészségben megtalálták az idős férfit, aki a jármű motorját járatva gépkocsijában ült.

Forrás: police.hu

Fotó: police.hu

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?