Megtört a jég, győzött a JHC

Január 19-én, csütörtök este Újpestre látogatott Jászberény legmagasabb szinten jegyzett felnőtt jégkorongcsapata, hogy szembenézzen a szintén az amatőr OB III rájátszásába törekvő UTE-val.

A két csapat jászberényi összecsapását magabiztosan nyerte a fővárosi csapat, így a fővárosi mérkőzésen is, a hazaiak látszottak esélyesebbnek. A berényiek azonban remek lendülettel álltak bele a mérkőzésbe és már az ellenfél harmadában letámadták ellenfelüket. A 7. percben, az UTE védelem zavarát kihasználva Szerdahelyi szerzett korongot és centerezett az üresen álló Szajkához, aki közelről nem hibázott. 1-0.

A fővárosiak ezután próbálták felgyorsítani a játékot, ami sikerült is, hiszen 2-1-re és 3-2-re is vezettek, de Bálint és Kovács egalizálni tudott. A második harmadot a “Jaszi Kutyák” ellenállhatatlanul kezdték. A mérkőzés felénél már 6-3 állt az eredményjelzőn. E mérkőzésen szezonbeli legjobbját nyújtó Tóth két gólja mellett Bálint volt ismét eredményes. Az UTE azért két találattal visszakapaszkodott a meccsbe, de még a vége előtt Rácz ismét növelte az előnyt. A harmadik harmadban a fővárosiak minden energiát mozgósítva próbálták ledolgozni a hátrányukat, ami a 45. percben érett góllá. Innentől kezdve a végletekig kiélezett harc folyt a pályán. Az UTE végül egy emberelőnyös helyzetet tudott gólra váltani az 57. percben, 7-7-re alakítva az eredményt. A Jászberény azonban nem akarta a hosszabbításra hagyni a döntést és 46 másodperccel a vége előtt Kovács bombájába Szajka tette bele az ütőjét, ami megoldhatatlan feladat elé állította az ellenfél hálóőrét. Megtört tehát a jég és a JHC 3 ponttal távozhatott Újpestről.

UTE Amatőr – Jászberény HC 7-8 (3-3) (2-4) (2-1)

Ez volt az első alkalom a szezonban, amikor a Jászberény HC meg tudta mutatni csapategységét, ami ha működik, bárki ellen eredményes lehet. Ezzel a győzelemmel a rájátszást érő 4. helyről várhatja a folytatást a hoki csapat.

Írta: Szerdahelyi Gábor

Fotó: Gémesi Balázs archív

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?