Izgalmas események várhatóak

Előző számunkban beszámoltunk városunk együtteseinek és versenyzőinek eredményeiről, sportsikereiről. Ezúttal az idén várható eseményekre hívjuk fel olvasóink figyelmét.

Már lapzártánkkor elkezdődik az egyik legfontosabb sportesemény. Ennek főszereplője a Jászberényi RK női röplabda csapata lesz, akik a Vasas Óbuda együttesét fogadják szerdán este. A Magyar Kupa keretében zajló mérkőzés tétje a döntőbe jutás. Visszavágó vasárnap a fővárosban. A bajnoki mérkőzésen kikaptak a lányok az ezüstérmes Vasastól, így mindenképpen szeretnének visszavágni.

A kosarasok szinte alig pihentek, de igen-igen igyekezniük kell, hogy elkerüljék az NB I A csoportjában az alsóházba kerülést. Ehhez pedig kemény csatákat kell vívniuk a vendégcsapatokkal.
Még a tél folyamán figyelhetünk rövidpályás gyorskorcsolyázóink szereplésére, akik országos szinten is jó eredmény elérésére képesek. Mellettük a jégkorongozók meccseit is látogathatják a jégsport kedvelői, hiszen a berényi három amatőr csapat bajnoki meccsei mellett a Fókák U-14-es csapata is harcban van a bajnoki pontokért.

A Jászberényi FC labdarúgó csapata február 18-án Tállya ellen folytatja a küzdelemsorozatot az NB III keleti csoportjában. Nem titkolt szándékuk a bajnokság megnyerése, ami izgalmasnak ígérkező összecsapásokat vetít előre.

Áprilisban a kemposok Jász Viadala látható a Bercsényi úti játékcsarnokban, amit a Jászsági Harcművészeti Akadémia rendez.

A Honfoglalás LLK lövészei is nemsokára elfoglalják helyüket a lőállásokban, nemcsak a jászberényi – Imrédy úti – lőtéren, hanem az ország más lőterein is.

Városunk három harcművész csapata is nagy események elé néz. A Yakuzák Se fontos külföldi versenyeken vesz részt, mint ahogy a JSE Taekwon-do Szakosztálya is. Sőt ők ősszel a hagyományos nemzetközi Lehel Vezér Kupára várják a versenytársakat. A Jászsági Harcművészeti Akadémia szintén nemzetközi versenyt bonyolít novemberben, nevezetesen a Sport Ju-Jitsu Magyar Bajnokságot.

Az OB II-be avanzsált Jászberényi CO-OP TSE is várhatóan nehéz mérkőzéseket játszik majd a Szelei úti teniszpályán, hiszen a második osztályban már igen jó erőkből álló együttesek vesznek részt.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?