Segítség a rászorulóknak

Jászberény Városi Önkormányzata ebben a rendkívüli hidegben még nagyobb figyelmet fordít azokra, akik tüzelő vagy fedél nélkül kell, hogy átvészeljék a tartós mínuszokat.

Szatmári Antalné alpolgármester asszony arról tájékoztatta lapunkat, hogy január 2-tól osztják a fát a rászorulóknak, melyből több mint 140 család részesül, egyenként 4 mázsa tüzelőbe. Ebben a rendkívüli hidegben azonban több fa fogy, így az önkormányzat további 200 mázsa fát vásárolt és oszt szét.

A városban jelenleg négy hajléktalanról tudnak, akik közül hárman éjszakára találtak szállást, de egyikük nem volt hajlandó elfogadni a felajánlást. Neki forró teát, takarókat, C-vitamint és meleg ételt vittek, hogy könnyebben átvészelje a fagyos napokat. Krízis helyzetben egyébként a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény biztosít szállást a rászorulóknak, melyet a fent említett négy hajléktalan nem fogadott el. A meleg ételt Szántai Attila és Kovács Tibor vállalkozók ajánlották fel éttermeikből. Kovács Tibor a nagy hidegre való tekintettel naponta 10 adag meleg ételt ajánlott fel. A kiszállításához az önkormányzat vásárolt egyszer használatos edényeket.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?