Ha fázik, vigyen egyet, ha segítene, adjon egyet!

Az egy hete tartó zimankó a tartós mínuszaival a fedél nélküliekre, a nélkülözőkre jelenti a legnagyobb veszélyt. Őket segíti az ország több mint 170 pontján kihelyezett úgynevezett szabadfogas, ahonnan a rászorulók vihetnek, a segíteni szándékozók pedig tehetnek egy kabátot, takarót, de akár más adományt is.

Jászberényből Oláh Izabella csatlakozott a Szabadfogas – A jó alkosson egységet! elnevezésű civil kezdeményezéshez, amely a Facebook-on hívja fel a figyelmet a nélkülözők megsegítésére. Izabella lapunknak elmondta, hogy üzlete bejáratához hétfőn tette ki a fogast és a dobozokat, s már aznap számos holmi cserélt gazdát. Tervei szerint nemcsak a hideg időben, hanem folyamatosan lehetőséget biztosítana a segítő szándékú embereknek, hogy felajánlásaik eljussanak azokhoz, akiknek igazán nagy szükségük van rá.

„Szükséged van egy kabátra? Vigyél egyet! Segíteni akarsz? Tegyél ide egyet!” – hirdeti a felirat a fogas felett, bár sokan betérnek az üzletbe, hogy mennyibe kerülnek a kihelyezett kabátok, cipők, sapkák vagy sálak.

A jószándékú akcióhoz bárki csatlakozhat, ha szüksége van meleg holmira, vagy szívesen adományozna ruhát, élelmiszert. A szabadfogast Iza kincses boltja előtt találják.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?