Bercsényis tanárok Rigában

A JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézménye a 2016-os tanévtől kezdődően részt vesz egy Erasmus KA2 európai uniós projektben, melynek első találkozóját Rigában, Lettországban rendezték.

Az útra november második felében került sor, amelyen három tanár (Bucholsky Tünde, Verderber Ágnes és Kiss Attila ) képviselte a Bercsényit. Nyolc ország dolgozik együtt közösen ebben az uniós projektben, melynek fő témája a geomitológia. Olaszok, lettek, törökök, románok, lengyelek, portugálok és magyarok működnek közre egy görög iskola koordinálásával. Lettországban rendezték meg az első találkozót, ahol a résztvevők nemcsak megismerkedtek egymással, valamint egymás hazájával és kultúrájával, de a többnapos konferencia során megbeszélték a három projektév közös feladatait, és kiosztották az elvégzendő munkákat is.

A sokrétű feladatokat tanulók közreműködésével teljesítik majd a pedagógusok, sőt egyes találkozókon felső tagozatos diákok is képviselik országunkat. A lett iskola (Balozi) remek házigazdának bizonyult, nagyszerűen megszervezte a Rigában töltött csaknem egy hét programjait. Az iskola mindennapjaiba is bepillanthattak a külföldi tanárok, és Lettország nagy nemzeti ünnepén (november 18-a, a függetlenség kikiáltása) betekintést nyerhettek a balti nemzet hagyományaiba is.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?