Egy nap a játékok jegyében

A Korsós lány egy óriási Rubik-kockával várta a III. Játékos Napra érkezőket advent harmadik vasárnapján. A Déryné Rendezvényház termeit egy egész napra csodálatos játékbirodalommá varázsolták, kicsik és nagyok legnagyobb örömére.

A harmadik alkalommal megrendezett játékos napon a kínálat igen széles skálán mozgott a logikai- és társasjátékokon túl egészen virtuális játékokig. A Rubik kockák asztalánál újabb algoritmusok, gyorsabb technikák elsajátítására volt lehetőség, az ügyesebbek pedig látványos kockashow-val kápráztatták el a kevésbé avatottakat. Bemutatót és oktatást tartott Kocza István korábbi világ- és Európa csúcstartó, többszörös világbajnoki helyezett és Európa bajnoki dobogós, tizenhétszeres magyar bajnok.

A Kockabarátok LEGO játszóházzal várták a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. A fiúknak különösen elnyerte a tetszését az irányítható daru, a pneumatikus asztal és a rendületlenül köröket leíró vonat.
A díszteremben az elmúlt évek virtuális játékait vonultatták fel, köztük videójátékokkal, Kinect játékokkal, X-boksszal és Playstation-nel. Itt volt lehetőség a különféle társasjátékok kipróbálására is, ahol egy fej nélküli harcos feltűnése keltett időnként riadalmat. A látszólag vérmes, de a jelmez mögött jószándékú harcos a Lumina Cornu Ifjúsági Szerepjáték és Történelmi Hagyományőrző Klub tagjaként élőszerepjátékaikat népszerűsítette. A Jászberényi Városi Könyvtár jóvoltából a Kultúrzug kínált örömteli perceket a kisebbeknek memóriafallal, színezőkkel, csúszdával és golyókkal teli medencével.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?