Boldogság simogatott minden lelket

Ismét itt vagyunk, ismét megérkezett a jászsági Mikulás, zsákjában teli szeretettel Gyimesfelsőlokra. Itt még tél a tél. Minden tető csillogó fehér. Mint egy régi képeslap, amit gyönyörködve, álmodozva forgat kezében az ember. A völgy rejtekében az út menti házak kéményei melegről árulkodnak.

Mint minden esztendőben, most is boldog gyermekarcok vették körül a Jászberényből és Jászkisérről érkezett adományozókat a gyimesfelsőloki kultúrházban.

December hatodikán civil polgárok, cégek, valamint Jászberény város önkormányzata összefogásából, több mint háromszáz gyimesfelsőloki csángó gyermek kapta meg a jászsági emberek szeretetét, immár hetedik esztendeje. Az ünnepi műsort Pap Imre polgármester úr köszöntője nyitotta meg, majd Nimród atya, a pap bácsi, mondta el a Mikulás történetét. Ezután Szatmári Antalné, Jászberény alpolgármestere adta át a város és az Electrolux cég közös ajándékát egy-egy, kombinált hűtőszekrényt a Domokos Pál Péter iskola és a Szent Erzsébet Líceum részére.

A jászsági küldöttség részére is meglepetésként köszöntője részeként Kocsán László szervező, Gyimesfelsőlok díszpolgára, meghatódva adta át Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár által aláírt 2015-ös „Fölszállott a páva…” Különdíj Emléklapját, valamint a vele együtt járó egymillió forintot Bodor Tibor úrnak, a Kesice Gyermek táncegyüttes művészeti vezetőjének.

Máté Zoltán iskolaigazgató üdvözlő szavai után a gyimesi csángó magyar gyermekek műsora következett, majd megérkezett a várva várt jászsági Mikulás. Örömteli gyermekarcok, kicsi kezekben piros csomagok, cukorka és plüssállat-eső, minden zugot megtöltő boldogság simogatott minden lelket.

Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult Csángó Mikulás öröméhez!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?