Diákolimpikonjaink elismerése

A diáksport legjobbjainak köszönte meg egész éves eredményes tevékenységét Jászberény Város Önkormányzata kedden délután a Déryné Rendezvényházban.

Közel száz kiváló sportoló, valamint felkészítőik, tanáraik és a szülők foglaltak helyet a díszteremben, hogy átvehessék kitartó munkájukat elismerő oklevelüket és az önkormányzat ajándékcsomagját. Az ünnepség fényét a zeneiskola növendékeinek furulya koncertje emelte, majd a város nevében Szabó Tamás polgármester köszönte meg az egész éves kitartó, eredményes munkát mellyel Jászberény hírnevét öregbítik a gyerekeknek, az edzőknek és a nem kevés anyagi és időáldozatot hozó szülőknek.

Szabó Tamás reményét fejezte ki, hogy napjaink diákolimpikonjai majd néhány év múlva résztvevői lehetnek a nemzetközi olimpiai játékoknak, talán éppen itt, Magyarországon. Az ez irányú álmok eléréséhez és minden egyéb jövőben célkitűzéshez, a sportéletben való előmenetelhez erőt, kitartást az eddigiekhez hasonló szorgalmat kívánt a polgármester.

Az okleveleket és az ajándékcsomagokat Szabó Tamás és Nagy András, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke személyes gratuláció kíséretében adta át a kiváló sportolóknak, akik közül néhányan több sportágban is sikeresen szerepeltek. A diákokat felkészítő testnevelők, illetve edzők szintén átvehették a város vezetőinek elismerő jutalmát.

Idén gimnasztika, aerobik, birkózás, taekwon-do, shotokan karate, kyokoshin karate, gyorskorcsolya, korcsolya, lövészet, tenisz, kispályás floorball, országúti kerékpár sportágak sikeres szereplői részesültek respektusban. A legtöbb diákolimpikonnal a Szent István Sportiskola büszkélkedhet ebben az évben. Sajnos egy adminisztrációs hibából adódóan néhány gyermek neve nem hangzott el az ünnepségen, de természetesen ők is átvehetik jól megérdemelt jutalmukat.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?