Nagy vagy, de még nagyobb lehetsz!

Nagy büszkeség és öröm töltött el bennünket, hogy a Szent Imre Katolikus Általános Iskola meghívást kapott a Nagy Vagy! elnevezésű sportrendezvényre. Régi vágyunk vált valóra!

Kezdetét vette a lázas előkészület. Kollégáimmal beszereztük a gyakorláshoz elengedhetetlen kellékeket: rekeszek, hordók, síléc, a szánkós feladathoz csövek és osb lap, bevásárlókocsi. Már ez is nagyon izgalmas volt! De csak ezután kezdődött az igazi csapatmunka!

Délutánonként iskolánk tornatermében folyt a lázas készülődés. Az első pillanattól kezdve egy húron pendült a csapat minden tagja. A gyerekek kitartóan, alázatosan hajtották végre a feladatokat: próbálkoztak, „dolgoztak”, készültünk.

Sokan támogattak bennünket: Urbán Imre hordókkal, Pócs János rekeszekkel, smile palacsintával, Farkas Ferenc polgármester utazási költséggel, a Jász Trió Tv bemutatkozó kisfilmmel, a Coop Abc, Nagy Zoltán bevásárlókocsival, Nagypál Tamás biztonsági kötéllel és beülővel. Az iskolánkból pedig mindenki segített, amivel csak tudott.

Sokszor összedugtuk a fejünket, mert egy-két játék leírása elég kacifántosra sikeredett. Szurkolói videónk elkészítésében kolléganők, diákok egyaránt közreműködtek. Szinte észre sem vettük és már el is érkezett a nagy nap, október 31-e. Elszántan indultunk versenyzőinkkel és szurkolótáborunkkal – köztük Pócs János parlamenti képviselővel –, Érdre a Nagy Vagy! felvételeinek helyszínére.

Az elődöntőben öt feladatot kellett teljesíteni. Már egy héttel a verseny előtt megkaptuk az instrukciókat, így célirányosan tudtunk készülni. A feladatok: rekeszmászás, szánkózás, síelés és jégkorongozás szárazon, hógolyózás. A szánkózós versenyszámban éreztük verhetetlenek vagyunk! A jégkorongos feladatban is élen jártunk.
Igyekezetünk az első elődöntőhöz volt elég, de azt mondhatom, hogy az élmény, amit ezen a napon kaptunk, mindent felülmúl! Valóban Nagyok Voltunk!

Szerző:
Nagy Mónika

Vélemény, hozzászólás?