Győzelem a pihenő előtt

A labdarúgó NB III kiírása szerint már a jövő évi első forduló mérkőzéseit játszották az elmúlt hétvégén a futballcsapatok. Városunk focistái sima győzelmet arattak a REAC otthonában.

Már a mérkőzés elejétől a berényi gárda vette kezébe a játék irányítását. Mégis, egy félóra kellett az első találatukig. Ekkor egy pontrúgást követően Bojtor fejjel megcsúsztatta a labdát, amit Hamar kapásból – 5-6 méterről – a hálóba vágott, 1-0. Öt perc elteltével ismét megrezdült a REAC hálója. Egy baloldali szabadrúgás után Mile Krisztián a 16-os oldalvonalán kapta meg a labdát. A berényi alakulat kapitánya nagy erővel a rövidoldali felső sarokba bombázott, 2-0.

A szünetben sem tudta a vendéglátók edzője feltüzelni játékosait, hiszen alig akadt helyzetük a berényi kapu előtt a 2. játékrészben. Saját kapujuk előtt viszont igen, ami végzetes is lett számukra mert ez, el is döntötte a mérkőzés végkimenetelét. Történt ugyanis, hogy a 80. percben egy jobboldali szögletből beszálló labdát – 7-8 méterről – Szanyi Krisztián a hálóba fejelt, ezzel kialakítva a végeredményt.

REAC – Jászberényi FC 0-3
Megérdemelt győzelmet aratott tehát városunk labdarúgó csapata a fővárosban, így nyugodt körülmények között tölthetik a téli pihenőt. Az élcsoport állása: 1. Kazincbarcika 40, 2. Monor 37 és 3. helyen a JFC áll 36 ponttal.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?