Koncert egy jó emberért

Jótékonysági koncerttel emlékeztek a tragikus hirtelenséggel elhunyt Orosz Istvánra családtagjai, pedagógus kollégái, ismerősei vasárnap este a főtemplom falai között.

Pócs János országgyűlési képviselő és a tankerület vezetőinek meghívására érkezett városunkba Pitti Katalin operaénekesnő Hegedűs Valér orgonaművész kíséretében, hogy közvetítésükkel a muzsika hangjai segítsék a hozzátartozókat és mindazokat, akik Orosz Istvánt tisztelték, szerették a gyász feldolgozásában. A jótékonysági koncert bevétele az elhunyt családját támogatja.

A novemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt kollégára Szutorisz-Szügyi Csongor tankerület igazgató emlékezett. Néhány szívhez szóló gondolat erejéig felidézte Orosz István, – vagy, ahogy sokan szólították – Pisti emlékét, aki Jászapáti-Szolnok tankerület igazgatójaként példát mutató, felkészült oktatási szakember, igazi csapatjátékos, mélyen humánus ember volt. Szakmai és társadalmi munkáját Jászság szerte elismerték, őt magát szerették, tisztelték. Tisztességben, szeretetben, szakmaiságban magasra helyezte a lécet kollégái előtt. Munkájánál talán csak a családját szerette jobban. Távozása hatalmas űrt hagyott.

Pitti Katalin művésznő tiszteletteljes szeretettel köszöntötte az emlékezőket. Dalestjét az Ég a gyertya ég című ének előadásával nyitotta, ahol a gyertyaláng István emlékére lobogott. Az éneklésbe bekapcsolódtak a jelenlévők is. Balassi Bálint versének megéneklése, majd Szűz Máriához szóló dalok után a művésznő felment a karzatra s orgonakísérettel folytatta gyönyörű egyházi témájú énekekből összeállított műsorát.

Az egyórás előadás végén a művésznő személyesen is kifejezte részvétét Orosz István özvegyének Gulyás Tündének. Pócs János virágcsokorral köszönte meg a szereplést, valamint a szervezők munkáját.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?