Háromból három…

Városunk női röplabda csapata az utóbbi szűk két hétben három alkalommal is összecsapott Rákospalota női együttesével és mindháromszor sima győzelmet aratott ellenük.

A Magyar Kupa keretében lejátszott első sikerről (0-3 a fővárosban) már korábban beszámoltunk. Annak visszavágóját Jászberényben rendezték november 24-én, ami már formaságnak volt tekinthető az első találkozó eredményét ismerve. Az is lett, ezt is 3-0 arányban hozta le a berényi női alakulat és ezzel tovább jutott. A legjobb 8 csapat között Gödöllő együttesével játszanak – két nyertes meccsig – decemberben. Az első találkozót Gödöllőn rendezik majd.

November 27-én ismét a fővárosban találkozott a két női együttes, de már bajnoki mérkőzésen. Ezúttal sem kellett izgulnia játékosaiért Branislav Franic edzőnek. Az első szettben még kicsit akadozott a gépezet, így 14 pontot szereztek a vendéglátók. Viszont a másik kettő már lehengerlő volt, hiszen a „tízből” sem jöttek ki a palotai lányok. Palota RSC – Jászberényi RK 0:3 (-14, -8, -9)

JRK: Borsos Lili, Takács Bernadett, Ivana Gardovic, Natasa Slijepcevic, Pintér Andrea, Bleicher Réka, Liberó: Milica Ivkovic. Csere: Halla Petra, Harmath Zsófia, Bleicher Nóra. Liberó: Bertók Bettina.

A következő hétvége „meccsmentes” lesz a berényi együttes számára, így bőven lesz idejük felkészülni a bajnok és kupagyőztes Békéscsaba ellen. A mérkőzést december 9-én játsszák a Viharsarok fővárosában.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?