Visszavágtunk Hatvannak

Az egy héttel korábbi kazincbarcikai kisiklás feledtetésében bízva várta az FC Hatvant szomszédvári összecsapásra a Jászberényi FC, a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 16. fordulójában. A visszavágás külön is motiválhatta Gelei Károly együttesét, hiszen nemrégiben a Magyar Kupában 3-2-re a Heves megyeiek nyerték a két csapat találkozóját.

Eseménytelen első negyedóra után – az utóbbi hazai meccseken megszokott koreográfiának megfelelően – Prasler jobb oldali beadására Hamar érkezett jól, és továbbított a bal alsó sarokba (1-0). A 33. percben Prasler lőtt fölé, hét perccel később viszont egalizáltak a vendégek Németh Szabolcs révén (1-1). A második félidőben aztán kidomborodott a két gárda között a tabellán is megmutatkozó különbség, bő öt perc után balról Birtalan volt a feladó, Hamar pedig ezúttal fejjel köszönt be (2-1). Tíz perc kellett az újabb találathoz, amikor a csapatkapitány, Mile Krisztián a 16-osról bombázott a jobb felső sarokba (3-1). Nem sokkal a befejezés előtt pedig egy szögletet követő kavarodás után Hevesi-Tóth a bal alsóba helyezte a negyedik gólt.

Jászberényi FC – FC Hatvan 4-1 (1-1)
A második félidő alapján teljesen megérdemelt győzelem akár nagyobb különbségű is lehetett volna, szépen búcsúzott tehát a csapat szurkolóitól. A két fő vetélytárs, a Kazincbarcika és a Monor is begyűjtötte a három pontot, így két-két pont előnnyel állnak a harmadik JFC előtt. Még két idegenbeli mérkőzés vár a gárdára, előbb Nyírbátorban, majd a tavaszról előrehozott fordulóban a REAC ellen.

Szerző:
Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?