Szárnyaltak a hoki csapatok

Remek hétvégét tudhat maga mögött városunk három felnőtt jégkorongcsapata, sőt a Fókák is sikeresen szerepeltek.

Szombat este az OB III. újonc – és eddig nyeretlen – Dunaújvárosi Acélbikák otthonába látogatott városunk első számú jégkorong csapata. A sérüléssel bajlódó Ballát kivéve mindenki rendelkezésre állt, így a legjobb összeállításában léptek jégre. Mint azt Szerdahelyi Gábor elmondta, a mérkőzés elején váratlanul a hazaiak szereztek vezetést. Nem örülhettek azonban sokáig, mert a berényi gárda nyolc perc alatt három góllal válaszolt, majd még egy-egy góllal 2-4-el végződött a harmad. A második játékrész elején újabb három találatot sikerült elérniük a mieinknek, így már öt gólosra duzzadt előnyük. Ekkor úgy tűnt, hogy a hátralévő idő a gólarányjavításról fog szólni, azonban a harmad végén két hazai gól is jelezte, hogy a vendéglátó csapat nem adta meg magát, (4-7). Ez igazolódott a befejező etap elején is, hiszen egy gyors gólváltást követően, az Acélbikák meglepték Batóékat, egy perc alatt két gólt is szereztek, (7-8). Ám szerencsére egy gyors ellentámadás végén a berényi hokisok megszerezték 9. és egyben megérdemelt győztes góljukat. Dunaújvárosi Acélbikák – Jászberényi SE 7-9.

Az Amatőr Hoki Liga I. osztályában, Jászberény B csapata, Kecskemét hokisait látta vendégül a hétvégi játéknapon. Az első harmadot sikeresen 2-1 arányban, – Krasnyánszki István és Jovanov Levente góljaival abszolválták a berényi Harcosok. A középső harmad x-re végződött, a gólszerző Koczka Csaba volt. A befejező etapot azonban elveszítették, mert két kecskeméti találatra csak Baranyi Ferenc tudott válaszolni. Így a rendes játékidőben kialakult 4-4, „szétlövést” jelentett a két csapat számára. A kecskemétiek belőtték az elsőt, a Harcosok kihagyták. A folytatásban Oskola Sándor és Baranyi Ferenc betalált, viszont a vendégek kihagyták a büntetőket, így berényi győzelem került a jegyzőkönyvbe. Warriors Jászberény – Kecskeméti Sólymok 5-4.

Az Amatőr Hoki Liga II. osztályában, fővárosi együttest látott vendégül a Kuhár István vezette jászberényi C csapat. Az eső harmad hazai góllal kezdődött, amikor Ács Viktor a csapat egyik hátvédje korcsolyázott végig a pályán és kapuelőtti átadását Demény Gábor kotorta a kapuba. Ám a vendégek még ebben a harmadban egyenlíteni tudtak, 1-1. A folytatásban mindkét oldalon 2-2 gól született – a CHC részéről Tóth Róbert és Balogh Zsolt volt eredményes -, így 3-3 állt az eredményjelzőn. A két gárda a befejező harmadban sem bírt egymással, mert Balogh Zsolt találatára válaszolni tudtak a pestiek. Így következett a „túlóra”, amelynek végén a hazai alakulat örülhetett, hiszen Birgés Gábor büntetője a fővárosiak hálójában kötött ki. Jászberényi CHC – ESMTK Jégtörők 5-4.

Mindhárom felnőtt jégkorongcsapat győzelmet ünnepelhetett tehát a hétvégén, ami meg lett spékelve egy utánpótlás sikerrel is. A JSE U-14-es együttese, azaz a Fókák idegenből hozták haza a győztesnek járó pontokat: Kanadai Magyar Hoki-klub – Jászberényi SE 5-7.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?