Egy ponttal az élen a JFC

A rangadók fordulója volt a múlt hétvége a labdarúgó NB III Keleti csoportjában, hiszen az első hat „egymás között” játszott. Városunk csapata szombaton a Rákosmente KSK-t fogadta.

A vendégek kispadjáról Szűcs Lajos, volt válogatott kapus irányított, aki három hete vette át az edzői posztot, és a fővárosiak az óta mindkét meccsüket megnyerték, míg Gelei Károly együttese hét mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Hazai szempontból jól indult az összecsapás, mert már a 7. percben Prasler beadását Hamar juttatta a kapuba (1-0), s következhetett volna a folytatás, ám két helyzet is kihasználatlan maradt. A futball törvénye ezúttal is érvényesült, a 24. percben egy gyors ellentámadás végén a góllövőlistát vezető Kokenszky volt – a bajnokság során tizennegyedszer – eredményes (1-1). A félidőből hátralévő időben inkább a mezőnyjáték dominált, s a szünetet követően is csak néhány alkalommal emelkedett meg a drukkerek pulzusszáma. Hamar a kapussal szemben rontott ziccert, Herczeg pedig kissé kisodródva tévesztett célt, míg a Rákosmente egyetlen veszélyesebb próbálkozásánál Mile mentett remekül egy létszámfölényes szituációban. A küzdő felek nagy taktikai csatát vívtak, kevés látványos akciónak örülhettek a szurkolók, s már az eredmény sem változott. Jászberényi FC – Rákosmente KSK 1-1 (1-1)

A pontosztozkodást aztán felértékelte, hogy az eddigi első helyezett Kazincbarcika kikapott Putnokon, és a Monor is csak döntetlent ért el Tiszaújvárosban, így a Jászberényi FC vette át a bajnokságban a vezetést. Az egy pontos előny megtartásáért, illetve növeléséért legközelebb egy újabb rangadón tehetnek sokat, november 12-én, szombaton Kazincbarcikán.

Szerző:
Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?