Hidegtál sütőtökben szervírozva

Október 29-én a Halloween jegyében fogadták a látogatókat a Jászberényi Állat- és Növénykert dolgozói. Az izgalmas látványetetés és az  ügyességi vetélkedő mellett szépségversenyt is rendeztek a belépőként hozott, faragott tökökből.

Az állatkert bejáratánál vidám kiállítás fogadta az érkezőket. A szalmabála kirakatra felsorakoztatott tökfejek arcukra fagyott mosollyal várakoztak, hogy kiderüljön, melyikük ábrázatát ítélik legszebbnek, avagy legfélelmetesebbnek. A belépőként is funkcionáló faragott tökök mellett elhaladva, a vidráknál játékos ügyességi vetélkedővel várták a család apraját-nagyját.

Délidőhöz közeledve a program takarmánykészítéssel folytatódott. A finom csemegéket ezúttal alkalmi sütőtöktálakban szervírozták az állatkert lakóinak, amelyet a gondozók és a gyerekek közösen készítettek el. Elsőként a mackótestvérek lakhattak jól az ínycsiklandó falatokból. Helmut és Maci, a 18 éves barna medvék ugyan kissé lomhán, de annál nagyobb lelkesedéssel és ügyességgel másztak fára, halásztak a vízből, hogy megszerezzék a többek között zöldségekből, halból, csirke farhátból és tojásból álló hidegtálakat.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?