Pofonparti az Apponyiban

A Jászberényi Csík Tibor Ökölvívó SE „II. Lehel Kupa” elnevezéssel, meghívásos ökölvívótornát rendezett október 16-án vasárnap délután az Apponyi Albert Általános Iskola tornatermében.

Mint azt Szabó Gábor az egyesület elnöke elmondta, ezt az un. „Pofon partit” azzal a céllal rendezték, hogy az utánpótlás korosztálynak versenyzési lehetőséget biztosítsanak.

– Egyesületünk szeretne az elkövetkező öt évben olyan ökölvívó gárdát kinevelni, akik képesek országos versenyeken, vagy akár nemzetközi szinten is helytállni. Nagyon sok klub működik ugyan a térségben, de mindegyik kevés létszámmal bír. Így összefogtunk – UTE, Tápió-mente, Vecsés, Halásztelek valamint Szigetszentmiklós – és itt Jászberényben mérték össze tudásukat a versenyzők. Nagy köszönettel tartozunk a vecsési klubnak, akik nagyszerű ringet is biztosítottak erre a délutánra. – mondta el Szabó Gábor elnök.

Az utánpótláskorú versenyzők öten indultak bemutató mérkőzésen, így nem hirdettek eredményt. Mércse Endre edző szerint mindenki szépen bokszolt, megvalósították, amit kért tőlük. A felnőtt versenyzők közül, csak Sass Ádámnak lett ellenfele, félnehézsúlyban. Ő szoros pontozással kikapott, de remek mérkőzést vívott. Eközben edzőjével megtapasztalhatták, hogy mely képességekben kell még fejleszteni őt. Harcossága és gyors döntőképessége emelheti ki a mezőnyből. Ezt kell tovább fejleszteniük úgy, hogy ez eredményekben is visszatükröződjön a későbbiekben.

– Szeretnénk, hogyha a jászberényi iskolákból tíz év feletti fiúk és lányok is minél többen jelentkeznének a Csík Tibor SE-be. Nem kell a szülőknek azt hinni, hogy itt brutalitást tanulnak, sőt önfegyelemre neveljük őket, nem beszélve arról, hogy nagyon jó sportos felépítésük lesz. Sérülések is alig vannak, mert nagyon odafigyelünk, megfelelő védőfelszerelésben gyakorolnak – e gondolatokkal invitálta a fiatalokat a Csík Tibor SE elnöke, Szabó Gábor.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?