Városi Futónap

A hűvös idő ellenére még nem kellett elcsomagolni a futócipőket, hiszen október 16-án vasárnap a Városi Futónapra várt minden korosztályt a szervező Triatlon egyesület a Margit szigetre.

A közös futás, a távok teljesítése, a versenyélmény szerzése volt a fő cél. A Margit sziget jó helyszínnek bizonyult, az elmúlt években is, hiszen főleg a gyermek futamok esetében szinte az egész pálya átlátható a szurkoló társak és szülők számára. Az óvodások kezdtek egy szigetkörrel, aztán az alsós iskolások következtek, már hosszabb távon. A szigetet körbekerülve, végig a Riszner sétányon, átkelve a kis hídon, végigszaladva a Szántai kert mögötti ösvényt és a Hatvani úti kerékpárúton már csak be kellett érkezni a célba. A felsősök futamain az előző pályát még meg kellett fejelni egy Hunyadi utcai fordulóval is. Külön futottak a fiúk és a lányok, a kisebbeket sokszor a szüleik is elkísérték, hangosan biztatva végig csemetéjüket. Minden célba érkezőnek járt az emlék matrica, a korosztályonként leggyorsabb hat helyezett érem díjazásban részesült.

Jó kezdeményezésnek bizonyult a futamok utáni azonnali eredményhirdetés, így a közösen indulók megtapsolhatták a dobogóra felálló legjobbakat.

A középiskolások kis létszámú csapatát a szervezők összevonták – persze külön értékeléssel – a szép számmal gyülekező felnőtt-szenior mezőnnyel. A lezajlott futamok létszámáról is elmondható, hogy lehettek volna jóval többen – maguk a szervezők is sokkal több résztvevőre számítottak. Elmondásuk szerint, akik legjobban motiválhatnák részvételre az ifjúságot – testnevelők, pedagógusok, edzők – csak elvétve voltak jelen. Valamilyen mozgósítási megoldás szükséges, ennek mikéntjén a rendezők is törik a fejüket.

A leghosszabb futamnak, ami 5,5 km volt, már népes mezőny vágott neki. Két körben kellett a távot teljesíteni. A leggyorsabban Lantos Gergő ért célba Sebestyén Róbert előtt, a hölgyeknél a Jászberénybe csak győzni tudó Ács Adrienn érkezett elsőként. Kategóriánként az első három helyezett került díjazásra a futónap végén, és jó hangulatú kellemes közös beszélgetéssel zárult az esemény a futóbarátok között.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?