Családi sportnap Jászapátin

Az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram Jászapáti Praxisközösségében szeptember 30-án első alkalommal került megrendezésre az általános iskolák alsó tagozatos tanulóinak sportvetélkedője, majd az azt követő családi sportnap.

Jászapátiból kettő, Jászkisérről pedig egy csapat jelentkezett a versenyre, melyre a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában került sor. A feladatok pontos leírását, a verseny szabályait a Praxisközösség iskolái előre megkapták, így a résztvevő csapatok a versenysorozat indulásáig is gyakorolhattak, megkezdhették a felkészülést. A sportvetélkedőhöz szükséges eszközöket – focilabda, kosárlabda, kézilabda, bója, sportkarika, szalagok – a Modellprogram biztosította, sőt a verseny után azokat meg is tarthatták az iskolák.

A családi nap során az egészséges életmódra szerettük volna felhívni a figyelmet, melynek egyik legfontosabb eleme a mozgás – mondja Elek Ágnes, népegészségügyi koordinátor. A délutáni program a jászapáti NipponZengo csapat zenés bemelegítésével kezdődött. Ezt követően a látogatók különféle sportokat próbálhattak ki, mint például a korfball, asztalitenisz, speedminton, lábtengo, kapura rúgás felfújható focikapun, vicces kerékpárra ülhettek, kerékpáros ügyességi pályán mehettek végig. A gyerekeket legnagyobb örömükre óriáscsúszda és mászófal is várta. A rendezvényt a Jászapáti New StyleFanatiXHipHop Tánccsoport bemutatója és KigyóDojo Harcművészeti Sportegyesület edzése tovább színesítette. A családokat egészség activity-vel, vetélkedővel vártuk. Különféle egészséges finomságokkal is kedveskedtünk, amiket könnyen, gyorsan akár otthon is bárki elkészíthet. Padlizsánkrém, avokádókrém, házi müzli szelet, zöldségchips, vegaburger, házi „kubu”-ezek szerepeltek az egészséges kóstoló asztalán, valamint a vállalkozó kedvűek elkészíthették saját egészséges joghurtkölteményüket is, amelyhez zabpelyhet, aszalt gyümölcsöket, mézet, olajos magvakat használhattak. A Jászapáti Praxisközösség prevenciós sátránál a felnőttek szűrővizsgálatokon és életmód tanácsadáson vehettek részt, de tartásjavító gyógytorna is szerepelt a programok között.

Az ügyességi sportversenyek Borsodnádasd, Berettyóújfalu és Heves Praxisközösségekben is megrendezésre kerülnek. A nyertes praxisközösségi csapatok október 14-én, Jászapátin rendezendő döntőben képviselhetik városukat. Jászapáti Praxisközösséget az Általános és Alapfokú Művészeti Iskola csapata fogja képviselni.Az ügyességi vetélkedők után ismét különleges sportprogramokkal, felfújható játékokkal, sportszakosztályok bemutatóival, egészség-sátorral várjuk a családokat ezúttal a Jászapáti Gróf Széchenyi István Gimnázium udvarán. Mindenkit érdeklődőt szeretettel várunk ingyenes programjainkon!

Szerző:
Jászapáti Praxisközösség munkatára

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?