Síkból a térbe

Szeptember 11-én 17 órakor megnyitották Bodrogi Éva kiállítását a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjteményben.

A mostani alkalom már nem az első itt városunkban, hogy Bodrogi Éva alkotásaiban gyönyörködhetünk. A művésznő már másodszor tett meg nem kis távolságot, az ország másik végéből, egészen Zamárdiból érkezett hozzánk és hozta el csodálatos alkotásait.

Bodrogi Éva 2003 óta készít kerámia szobrokat és domborműveket. Műveit agyagból formázza, majd a kiégetett kerámia darabokat fatáblára ragasztja fel. „A térben és síkban egyszerre ábrázolt alakok, formák szinte lelépnek közénk a fatábláról, ugyanakkor a mögöttük látható festett táj, az enteriőr még tovább tágítja a perspektívát.” Minden képe egy-egy kis történet, melyek a látogatók számára mást és mást jelenthetnek.

Ezen a szép őszi napon egy vidám, mosolygós megnyitón vehettünk részt, mely köszöntőjét Kökény Gábortól hallhattuk, majd Farkas Erik zongorajátékával kényeztette füleinket. A művésznő megköszönte a vendéglátást és elmondta, hogy örül ennek az alkalomnak, hiszen már másodjára van itt, jó volt hallani Kökény Gábor szavait, melyek egy csomó emléket felidéztek benne.

Köszönetképpen Kökény Gábor és felesége, Kökény Gáborné részére egy kis ajándékot nyújtott át saját alkotásai közül, mely kerámia-dombormű a Testvérpár címet viseli.

A megnyitó után az érdeklődők egy kis megvendégelés és jó hangulatú beszélgetések mellett csodálhatták meg az alkotásokat.

Nagy Tímea
Latest posts by Nagy Tímea (see all)

Nagy Tímea

AJászapáti Hírmondó, valamint a BerényCafé külsős újságírója.

Vélemény, hozzászólás?