Éremeső a Csaba Kupán

A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség szakmai védnöksége alatt, az MHSE Küzdősport Centrumban Rákoscsabán rendezték a 2016. évi Csaba Kempo és Sport Ju-Jitsu Kupa vetélkedőt, amelyet a Magyar Harcos Sportegyesület bonyolított le október 1-én.

A félig szabadtéren megrendezett verseny a szép idő, jókedv és a sportszerűség jegyében zajlott, amelyen 14 Sportegyesület közel száz versenyzője mérte össze tudását. Formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, önvédelem bemutató, töréstechnika, Sport-Jitsu „C”, Sport-Jitsu „B” küzdelem és állásból indított földharc kategóriák közül választattak a karatékák. Sőt, a Magyar Sport Jitsu Szakszövetség hivatalos DuoSystem, FightingSystem, versenyszámaiban is kipróbálhatták magukat. A Csaba Kupán gyerek, ifjúsági, felnőtt korcsoportokban, kezdő, és haladó kategóriában, súlycsoport és nem szerinti megbontásban léphettek tatamira a résztvevők.

A Jászapáti Kígyó Dojo Harcművészeti Sportegyesület, Hanshi dr. Nagy-Hinst István (Ju Jutsu 8 dan) vezető edző irányításával egy gyerek, két ifjúsági és öt felnőtt versenyzőt állított rajthoz és a versenynap végeztével 11 arany, 7 ezüst és 4 bronzéremmel gazdagíthatta a Sportegyesület eredménylistáját az alábbiak szerint:

Formagyakorlat: I. hely: Nagy Vilmos, Peták Richárd, Urbán Ágoston; II. hely: Dr. Urbán István; III. hely: Kocsis Zoltán.

Fegyveres formagyakorlat: I. hely: Nagy Vilmos, Peták Richárd; II. hely: Kocsis Zoltán; III. hely: id. Borbás Ferenc.

Önvédelmi versenyszám: I. hely: Nagy Vilmos, Peták Richárd; II. hely: Dr. Urbán István; III. hely: Urbán Bertalan.

Földharc küzdelem: I. hely: Urbán Bertalan; II. hely: id. Borbás Ferenc, Peták Richárd.
Sport-Jitsu „C” küzdelmi versenyszám: I. hely: Kalmár Zoltán, Nagy Vilmos, Dr. Urbán István; II. hely: id. Borbás Ferenc, Kocsis Zoltán; II. hely: Peták Richárd.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?