Vallási hadjárat Európában

A Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának munkatársa, Somodi Zoltán tartott előadást kedd este a Déryné Rendezvényközpontban a muszlim migráció és a terjeszkedő iszlám hatásairól. A gyér számú közönség vetített előadás kíséretében kapott átfogó képet az Európa ellen indított migráns álcába burkolt hadjáratról.

Az előadó rávilágított a politikai iszlám terjeszkedésének tudatosságára. Az iszlám tanítása szerint a hidzsra, azaz a vándorlás kulcsfontosságú stratégia a hit terjesztésének érdekében. A muszlimok legjelentősebb példaképe Allah prófétája, Mohamed, akinek élete, cselekedetei meghatározóak a muszlim hívők mindennapjaiban. Visszatekintve az iszlám történelmére világosan kirajzolódik, hogy Mohamed Mekkából Medinába való vándorlása, mely út során a próféta áttért a szavakról a kard általi térítésre, hozta meg a legnagyobb eredményt az iszlamizációban. Mohamed migrációja során tíz év alatt megtérítette a Közel-Keletet, mintegy százezer embert. A vándorlás tehát az igaz hit terjesztésének érdekében példa értékkel bír ma is, minden muszlim számára.

Az elmúlt évtizedekben a khafír, azaz nem muszlim területekre történő lassú bevándorlás, az iszlám átszervezésére késztette a hittudósokat. Vallásjogi keretekkel szabályozták a nyugati országokba való tartózkodást, melyben megtiltották a nem igazhitűekkel való barátkozást, az integrációt, azonban előírták a hit terjesztését és a szegregációt. Az előírások rákényszerítették a muszlimokat arra, hogy a saríát előrébb valónak tartsák, mint a befogadó ország törvényeit. A ma Európában élő muszlimok 65%-nak véleménye szerint a vallási előírások számukra felülírják a helyi törvényeket.

Végezetül tanúságos térképeket láthattunk kontinensünkről, mely világosan kirajzolta, hogy azokban az országokban, ahol magas a muszlim közösségek aránya, fokozottan nagy számban fordultak elő, vagy várhatóak terrortámadások. Ezek az országok sötét árnyalatban szerepeltek a térképeken. Hazánk színét fehérnek mutatta a tanulmány. Egyelőre.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?