Jász Határ Futás

Nem volt terveink között ez a Jász Határ „brutál” futóverseny, és igazán sosem vonzott. Szeptember 24-én, szombaton mégis nekivágtunk Alattyánban a próbatételnek.

Láttunk fotókat, videókat, de valahogy nem éreztünk csillapíthatatlan vágyat, hogy elinduljunk. Józsa Tamás főszervező csábítására, unszolására, hogy – „jász terepen próbáljátok ki az akadályokkal tűzdelt futást” – mondtunk igent. A verseny összképében jobban hasonlít katonai kiképzőpálya és akadályverseny keverékére, mintsem hagyományos futóversenyre.

Először a gyerekek vágtak neki a három kilométeres távnak. Nekik is a felnőtt próbákkal kellett megküzdeniük, de derekasan teljesítették a kihívásokat. Tíz órakor gördülő rajttal indultak a felnőttek, először a 12 kilométeres távra vállalkozók, majd a nagyszámú 6 kilométert választók. Az Alattyán határát behálózó pályán, mintegy 15 akadály várta a próbázókat, köztük gát inga fel-le, zsilip iszapban taposás, tekervényes vizes kanális, gumicipelés és görgetés, mocsár átkelés, Zagyva átúszás. Kegyes volt az időjárás a szeptember végi szombat délelőttön a kalandfutás résztvevőihez, de így is csurom vizesen, sárosan futottunk be a célba. De elégedett mosoly ragyogott mindenki arcán mikor nyakába került a teljesítést elismerő egyedi érem.

Sokan megijednek már a szótól is – brutál futás –, de valójában egyáltalán nem veszélyes, bárki tudja teljesíteni, hiszen inkább buli futás, mint verseny. Jó móka, egyszer ki kell próbálni! Itt minden célba érő győztes, de a távok legjobb női és férfi teljesítői felállhatnak a dobogóra is.

A jászberényiek közül a hosszabb távot a férfiaknál Szerdahelyi Gábor, a nőknél Lantos Ildikó nyerte, akit sorrendben Szöllősiné Móczó Zsófi és Konkoly Katalin követett a dobogón. A rövid távon az első két helyen Demeter Mónika és Szöllősi Boglárka végzett, míg a férfiaknál Demeter Gábor harmadikként futott célba.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?